Dekadent Aesthetix – Dekadent Aesthetix

Dekadent Aesthetix – Dekadent Aesthetix
Goatowarex Records, 2010

Ze deden al een splitje met Joyless, deze Roemenen. Begrijpelijk, want ze brengen ook een vorm van depressieve metal/rock in de stijl van Wisdom & Arrogance. Niet helemaal, maar toch grotendeels. Dit is hun eerste langspeler.

En het is iets vreemds geworden. We kennen al bands als Lifelover die inspiratie halen uit de jaren ’80. Dat doet deze band ook. Joy Division voor een stuk, maar vooral Depeche Mode en The Cure-invloeden komen voluit aan bod. Het mag dan wel enkele black metal-elementen hebben, de basis is new wave/dark wave/postpunk/gothic rock. Neemt niet weg dat het best een interessante plaat is met extravagante geluiden en veel cinematografische scenes. Bizarre geluiden, krakende conversaties, sexy vrouwengeluiden, Franse akoestiek (Alcest) en poppy ritmes. Waar het inhoudelijk over gaat? Seks, denk ik.

Apart plaatje dat eerder aftrek zal vinden bij zowel avant-garde black- als bij post black-fans, al is het zo “veraf” dat ik me eigenlijk afvraag wie dit allemaal trekt. Ja, opmerkelijke shit. Van ongemeen hard (Incantatie) tot prevelende gothrock (Track 0). Jaja…

Tracklisting:
DA

 1. Audio Curse From Transilvania
 2. Plethora
 3. Suicide Hobby
 4. 17 (Ladytron Cover)
 5. Track 0
 6. Rock’n Roll Machine
 7. Ziua In Care Decizi Sa-Ti Cumperi O Arma
 8. Incantatie
 9. Shiny Morning
 10. Whore Rifflefuck
 11. Prohodul Domnului

Line-up:

 • Emi – Instruments
 • Cosmin Viciu – Vocals

Links: