Deivos – Gospel of Maggots

Deivos – Gospel of Maggots
Unique Leader, 2010

Ieder jaar hetzelfde liedje. Lente zomer herfst winter. De ene keer kan ik de krolse wijven niet van mijn lijf houden, de andere keer probeer ik me er keihard aan te herinneren dan het verlangen naar de kogel in mijn kop leuker is dan de dood die volgt. Eén ding staat echter vast. De oneindige magistrale kracht van Poolse death metal. Ieder jaar passeert er wel een Vader, Hate, Decapiteted, Pyorrhoea, Demogorgon, Christ Agony of Azarath. Dit jaar bleef het stil, de stilte voor de kogel?

Gelukkig werd ook dit jaar de trigger ingeluid op percussioneel gebied. Daar is Deivos namelijk. Oja mijne mensen, dit is wederom klasse. Vette technische skills en behendigheid op razernij-niveau. Hakkend en gewelddadig beukt Deivos door. Niet alleen een Poolse sound en techniek, ook Amerikaanse brutaliteit à la Origin of Cannibal Corpse zitten vervat in deze plaat. De eerste vijf nummers ken je na een vijftal keer luisteren uit het hoofd en komen je in je dromen vertellen dat je je beter ook de titel van de nummers leert herinneren. Je zult er namelijk regelmatig op zitten denken uit welk nummer die gillende solo of die onmogelijk lekkere roffel komt. Gelukkig wordt je geholpen door de zeer typerende “cowbell”-blasts (zie Youtube-film hieronder) die Deivos mede smoel geven. Maar ik wil nog wel een handje helpen: Onwards To Nothing: Decapitated met cowbell; Psychopathological Compulsion: gillende gitarensolo’s tot de derde macht; Trial of Bloodletting: tripple basdrums met begeleidende cowbells; Failed Mutation: Defleshed meets Lost Soul met cowbells; Wretched Idolatry: überzalige intro dankzij een dito riff… en de rest verklap ik lekker niet (nah nah na naah nah).

Samengevat: een technisch doch overbruut album vol lekkers. Nog goed dat de vocalen niet gevarieerder zijn of hij ging richting 100 punten. Zowel Amerikaanse als Poolse death metal fans kunnen en zullen hier desondanks ongelimiteerd van gaan smullen. Duimen, tenen, piemels en vinger, inderdaad. In huis halen is de boodschap. Jaarlijstmateriaal in de dodelijkste regionen! Luistertips: teveel om op te noemen…

Tracklisting:

  Deivos

 1. Onward to Nothing
 2. Psychopathological Compulsion
 3. Trial of Bloodletting
 4. Failed Mutation
 5. Wretched Idolatry
 6. Infernal Cleansing
 7. Kept In The Dark
 8. Gospel of Maggots
 9. Ascendancy Through Obliteration
 10. Burning The Falsehood

Line-up:

 • Jaroslaw Pienkos – Bass, Vocals
 • Tomasz Kolcon – Guitar
 • Mscislaw – Guitar
 • Krzysztof Saran – Drums

Links:

4 Responses to Deivos – Gospel of Maggots

 1. says:

  Hmm, nummertje gehoord, ik vind het vrij saai eigenlijk…

 2. Hypnos Hypnos says:

  waarjom? 🙁

  ik kan er wel inkomen

  het is vrij breinloos-ik-speel-gitaar-alsof-het-Playstation-IIIII-is

  maar daar hou ik van. Jij niet waarom? 🙁

 3. Thijsss Thijsss says:

  Bizar, bij het aanzetten van van de MySpace begon er een hiphop nummer..? Bij het herladen van de pagina veranderde dit in de beloofde death metal. Ik kan er wel wat mee, klinkt net anders dan ik verwacht had. Dank voor de tip bart :bier:

 4. Pingback: Deivos – Endemic Divine | Zware Metalen

Geef een reactie