Deicide – Overtures of Blasphemy

Er was een tijd dat Glenn Benton gold als de verpersoonlijking van het kwaad. Zijn reputatie als antichrist, met een omgekeerd kruis ingebrand in zijn voorhoofd, was bij momenten groter dan die van zijn band Deicide. Om de zoveel jaar verscheen er een nieuw album vol met onchristelijke muziek van wisselvallige kwaliteit. Vijf jaar na het behoorlijke In the Minds of Evil is er eindelijk een reden om Deicide opnieuw in de armen te sluiten: Overtures of Evil.

Het twaalfde album van Deicide blinkt niet uit in originaliteit, niet muzikaal en niet tekstueel. Waar de band het verschil mee maakt, is de indrukwekkende agressie op Overtures of Evil. Glenn Benton klinkt kwader en zwaarder dan ooit tevoren en deze oude rotten beuken zoals ze dat al lang niet meer deden. De nummers op de plaat zijn kort maar ongelooflijk krachtig, met sterke riffs die niet onnodig uitgemolken worden. Indrukwekkend ook met welke efficiënte Steve Asheim zit te drummen.

Tot slot nog dit: al klinkt Deicide betrekkelijk catchy, de muziek is ondanks alles toch vlot verteerbaar (de verdienste van die uitstekende riffs). In tegenstelling tot eerder werk van de band, gaat dit op Overtures of Evil niet ten koste van de intensiteit van de muziek. Dat maakt dat nummer twaalf van Deicide eigenlijk gewoon een must voor elke deathmetalliefhebber is. Zonder het warm water opnieuw uit te vinden, bewijst dit satanische gezelschap dat het nog lang niet versleten is. Indrukwekkend.

Label:

Century Media, 2018

Score:

85/100

Tracklisting:

 1. One With Satan
 2. Crawled From the Shadows
 3. Seal the Tomb Below
 4. Compliments of Christ
 5. All That Is Evil
 6. Excommunicated
 7. Anointed In Blood
 8. Crucified Soulf of Salvation
 9. Defying The Sacred
 10. Consumed By Hatred
 11. Flesh, Power, Dominion
 12. Destined to Blasphemy

Line-up:

 • Glenn Benton – bas, vocalen
 • Steve Asheim – drums, gitaar
 • Kevin Quirion – gitaar
 • Mark English – gitaar

Links: