Degradead – Til Death Do Us Apart

Degradead – Til Death Do Us Apart

Dockyard 1, 2008

Zweden heeft er een nieuwe fijne band bij, Degradead Met hun debuutalbum Til Death Do Us Apart zetten de heren hun naam zeker op de kaart in metalland. Heerlijke melodic death metal met een flinke scheut thrash, een behoorlijke dosis talent en wat hulp van Jesper Strömblad (In Flames, Dimension Zero) en voilà, een nieuwe Gothenburg grootheid is geboren. Dat Degradead eigenlijk uit Stockholm komt is aan de muziek niet te horen. Voor de opnamen van hun debuutalbum zijn de heren dan ook afgereisd naar de studio van In Flames.

Til Death Do Us Apart begint meteen al zeer sterk met het nummer Genetic Waste. Je weet meteen waar je aan toe bent, keiharde riffs, rauwe screams en mooie cleane zang in het refrein. In de rest van de nummers wordt de combinatie van screams en cleane zang goed vastgehouden, wat zorgt voor een mooie afwisseling. Ook fijn zijn de tempowisselingen op Til Death Do Us Apart. In plaats van alleen maar keiharde ragnummers heeft Degradead ook plaats ingeruimd voor rustigere nummers als Pass Away en The Fallen. Ook de instrumentale, akoestische afsluiter en titelsong Til Death Do Us Apart is prachtig. Een waardige afsluiter voor een mooie cd.

Ik kan tijdens het luisteren naar Til Death Do Us Apart nauwelijks stilzitten en zie mezelf (en hoogstwaarschijnlijk velen anderen) al keihard headbangen tijdens een live show van Degradead. Gelukkig zal ik daar niet lang op hoeven wachten, want voor 2008 wordt er een grote tour met Dimension Zero gepland.

Het enige minpuntje van Degradead is dat ze nog niet echt een eigen sound ontwikkeld hebben, maar aangezien dit pas hun debuut-cd is zal dit zeker nog komen. Ik ga Til Death Do Us Apart in ieder geval zeker vaker draaien en ik kan de cd absoluut aanraden aan melodic death metal fans.

Degradead Til Death Do Us Apart

Tracklist:

 1. Genetic Waste
 2. Take Control
 3. Pass Away
 4. Burned
 5. Relations To The Humanity
 6. The Bloodchain
 7. The Fallen
 8. Day Of The Dead
 9. Resemblance Of The Past
 10. Reborn
 11. Til Death Do Us Apart

Line-up:

 • Mikael Sehlin – vocals
 • Ander Nyström – guitars
 • David Szücs – guitars
 • Michel Bärzén – bass
 • Kenneth Helgesson – drums

Links: