Defleshed – Fleshless and Wild

Zestien jaar, zo lang heeft het geduurd. Zestien jaar stilte. Ik ga niet liegen, ik verwachtte niet meer dat één van mijn favoriete (deathrash) bands ooit nog zou terugkeren. In de originele line-up dan nog, via het label waar ze destijds hun platen op uitbrachten. Kippenvel. Hell Y. Hansen en Gustaf Jorde, met topdrummer Matte Modin (Firespawn, ex-Dark Funeral). En natuurlijk verwachten we geen wonderen meer van Defleshed, natuurlijk ligt hun hoogtepunt ver in het verleden (Under The Blade – 1997, Fast Forward – 1999), maar we zijn toch zo blij met de ouwe getrouwe death metal beukthrash.

Het zijn maar twee nummers, we hopen natuurlijk op meer. Het titelnummer Fleshless and Wild kreeg meteen een video mee, dus kunnen we de heren halflings in actie zien én horen. In een huiselijke sfeer vliegen de oerdegelijke riffs, het maniakale drumwerk en de herkenbare, verstaanbare strot van Gustaf jouw huiskamer in. Een bulldozer waarbij je amper genoeg kracht in je nekspieren voor hebt om het een kleine drie minuten vol te houden. Een aanstekelijke mix en mastering van Lawrence Mackrory, waarmee deze band de draad gewoon weer opneemt. Het lijkt alsof er geen dag voorbij gegaan is na Reclaim The Beat. Rechttoe rechtaan thrash & death metal met Zweedse grooves, een lichte hitgevoeligheid en een abnormaal sterke drummer (één van de allerbesten in het genre).

En dat tweede nummer? Meer van hetzelfde. Luistert u zelf maar even mee in de hierboven staande stream en geef me gelijk. En vergeet ook zeker niet de rest van de discografie te beluisteren nadat u een onverklaarbare drang voelt om uw rusteloosheid te temperen met deze hoge snelheidsmetalen. Ik wacht alvast een nieuwe langspeler af en tril nog wat verder op deze 7″.

Label:

Regain Records, 2021

Tracklisting:

  1. Fleshless and Wild
  2. Night Vision

Line-up:

  • Hell Y. Hansen – Gitaar
  • Gustaf Jorde – Keel, Bas
  • Matte Modin – Drums

Links: