Defiatory – Extinct

Defiatory – Extinct
Black Lion Productions, 2016

Defiatory is een Zweedse band bestaande uit vijf leden die stuk voor stuk in andere bands actief waren. De invloed van de “Bay Area” thrash is duidelijk hoorbaar op het debuut, Extinct. Metallica, Megadeth en Slayer worden gecombineerd en in een modern jasje gestoken.

Met opener The Final Conflict is direct duidelijk dat we geen rustig uurtje tegemoet gaan. Het tempo ligt hoog en blijft ondanks de tempowisselingen ook hoog liggen. De drums beuken goed en de gitaarriffs vliegen om je oren. De zang houdt zich tussen grunts en zuivere zang in. Als je een beetje je best doet, is goed te verstaan wat er wordt gezongen. Bij enkele songs is dat ook wel handig want die hebben een refrein dat lekker blijft hangen. “Reaper Of Lies” schreeuw je al snel mee na het horen van Reaper om even later je luchtgitaar tevoorschijn te halen om even een stukje mee te pingelen. Niet te lang, niet te overdreven maar precies genoeg om de nummers interessant te houden. Zo gaat het ook op de andere nummers op dit album. De spanning blijft goed aanwezig zonder in herhaling te vallen.

Defiatory heeft met Extinct een uitstekend visitekaartje afgegeven. Kracht en dreiging worden gecombineerd met snelheid en melodieën, wat resulteert in een dik uur lekker uit je dak gaan met risico op nekklachten na afloop!

Tracklisting:
Defiatory - Extinct

 1. The Final Conflict
 2. Reaper
 3. Aeons End
 4. Dogs Of War
 5. Extinct
 6. Destiny
 7. The Black Vortex
 8. Furur Unleashed

Line-up:

 • Martin Runnzell – Zang
 • Ronnie Björnström – Gitaar
 • Ludvig Johansson – Gitaar
 • Patrik Wall – Bas
 • Jon Skäre – Drums

Links: