Defcon One – Artificial Respiration

Defcon One – Artificial Respiration

Het is de laatste tijd wat stil geweest rond het Limburgse Defcon One. Een jaar of 3 geleden deed de band geregeld van zich spreken door middel van optredens met onder andere Vomitory, Macabre en Rebaelliun en de release van hun eerste mini CD “Worlds Beneath” waarop technische en brute deathmetal hand in hand samen gingen. 2 jaar geleden verliet gitarist Marco Jeurissen de band (tegenwoordig is hij actief bij Chaos Control) en ging Defcon One verder als viertal alhoewel bij veel mensen (waaronder ondergetekende) de vrees bestond dat de dubbele gitaarlijnen moeilijk te vervangen zouden zijn.

Gelukkig bewijst de band op “Artificial Respiration” niks te hebben ingeboet. Sterker nog: de band beukt als nooit tevoren. Hard en technisch blijven de sleutelwoorden. Met name drummer Herman Seuren heeft in vergelijking tot de vorige release veel progressie in zijn spel geboekt, zanger Wilbert Janssen zijn grunts en screams klinken lekker diep en vol en ook het gitaarwerk (met name de solo’s) komt prima uit de verf. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het materiaal (hier en daar live zelfs nog aangevuld met covers van Suffication en Carcass) ook live staat als een huis.

line-up

  • Wilbert Janssen – zang
  • Yuri Fangman – bas
  • Ruud Bänzinger – gitaar
  • Herman Seuren – drums

“Articficial Respiration” is via de band te bestellen. Mail naar defconone@raketnet.nl en dan zal de band je alles vertellen over hoe je de CD in je bezit kunt krijgen. Tevens staan er op de site van de band 2 nummers om te downloaden. Voor luisteraars met goed getrainde oren!

Website: http://www.defconone.cjb.net