Dee Snider – For The Love Of Metal

Dee Snider is een man met vele talenten. Uiteraard kennen we hem als zanger van Twisted Sister, Dee Snider’s SMFs en Widowmaker, maar je kunt hem ook kennen als presentator, televisiemaker of acteur. Na het stoppen van Twisted Sister heeft de 63-jarige nu onder eigen naam een album uitgebracht met de titel For The Love Of Metal.

Opener Lies Are A Business maakt meteen duidelijk dat we hier niet te maken hebben met muziek die maar enigszins lijkt op eerdere projecten van de zanger. Op zich is dat ook niet zo vreemd als je nagaat dat meneer Snider zelf geen noot heeft geschreven voor dit album, maar dat werk heeft over gelaten aan Jamey Jasta van Hatebreed. Snelle drums, snelle riffs en een scheurende gitaar doen meer aan thrash denken dan de klassieke metal die je in eerste instantie associeert met Dee Snider.

Naast een gastoptreden voor het schrijven van muziek, treffen we nog enkele namen die een bijdrage hebben geleverd aan het eindproduct. Check het indrukwekkende lijstje muzikanten maar eens hier onder. Leden van Killswitch Engage, Lamb Of God, Toxic Holocaust en Arch Enemy, dragen allemaal hun steentje bij aan dit album die dan ook bol staat van de technisch goed klinkende muziek. Goed gespeeld en ook goed geproduceerd met de nog steeds goed klinkende stem van Dee Snider als middelpunt van de twaalf modern klinkende metal nummers.

For The Love Of Metal laat metal horen met een vleugje thrash. Het is niet wat je in eerste instantie verwacht van de voormalig Twisted Sister-zanger, maar het album doet je positief verrassen.

Score:

80/100

Label:

Napalm Records, 2018

Tracklisting:

 1. Lies Are A Business
 2. Tomorrow’s No Concern
 3. I am The Hurricane
 4. American Made
 5. Roll Over You
 6. I’m Ready
 7. Running Mazes
 8. Mask
 9. Become The Storm
 10. The Hardest Way
 11. Dead Hearts (Love Thy Enemy)
 12. For The Love of Metal

Line-Up:

 • Dee Snider – Zang
 • Alissa White-Gluz – Zang
 • Howard Jones – Zang
 • Mark Morton – Gitaar
 • Joel Grind – Bas
 • Nick Bellmore – Drums
 • Charlie Bellmore – Gitaar

Links: