Death’s Eminence – In A Hideous Dream Made Tru

Voor fans van Demon King, Bleak Flesh en Chaos Sanctuary… zo lees ik in de meegeleverde informatie bij de derde plaat van dit Amerikaanse duo Death’s Eminence. De heren Carlin en Knoerl staan in voor de muziek en de teksten doch ook voor een gedeelte van de productie. De mix en het masteren hebben ze uit handen gegeven. Ik moet zeggen veel indruk maakt het productionele aspect niet. Het klinkt meer als een ik-neem-wat-op-we-klutsen-het-samen-en-gooien-het-in-de-mixer gebeuren: behoorlijk brak en ruk. Het ontbreekt vooral aan kracht en precisie die je bij dit soort blackened deathmetalmuziek toch wel vaak nodig hebt. Ik heb de indruk dat elk instrument zijn eigen ding wat doet en er alzo geen geheel kan gevormd worden.

De opener, Omens of Chaos on the Battlefield of Sacred Duty, is er één om snel te vergeten. Interessanter is Unbound Molecular Reasoning doch heel boeiend blijft het niet gedurende heel het nummer. De openingsriff trekt door zijn duister karakter nog wel wat aandacht doch het vervolg is behoorlijk enerverend te noemen. Zo fietsen de heren van de éne naar de andere richting en wordt je wel getrakteerd op redelijke strakke blastthema’s maar ook op stijve en stroeve thema’s die aanvoelen als een verkeerd gewassen jeansbroek.

En de heren gaan vrolijk verder op de ingeslagen weg om elk hoekje en kantje te laten bezichtigen op de uitgestippelde route. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat in een nummer als Brief As Each Other’s Thrall een bijzonder lekkere solo verwerkt zit. De toevoeging van wat keyboarddynamieken is goed voor de sfeer en voegt echt wel iets toe, zo wordt Unworthy Recipient Of The Gift Bestowed In The Form Of Death toch nog een best te pruimen nummer. Nochtans worden de technische loopjes weinig soepel ingespeeld. En die stijfheid vind je in elk nummer, hier en daar wat opgesmukt met eerder dissonante passages. Soms is het zo dat er loopjes, riffjes en/of melodielijnen voorbij komen die plots je aandacht weer vangen. Zo hoor je bijvoorbeeld een erg sfeervol akoestisch partijtje en een hemelse solo in Inescapable Awakening.

Op zich hebben de heren wel de nodige technische bagage om dit type extreme muziek te maken, maar op heden is het toch te weinig boeiend, te weinig interessant en blijft er maar weinig of niks van hangen, jammer…

Score:

50/100

Label:

Eigen Beheer, 2021

Tracklisting:

 1. Omens of Chaos On The Battlefield Of Sacred Duty
 2. Unbound Molecular Reasoning
 3. Brief As Each Other’s Thrall
 4. When Acid Consumes Them
 5. Unworthy Recipient Of The Gift Bestowed In The Form Of Death
 6. Incantation Sheathed
 7. Inescapable Awakening
 8. Ensuring The Achievement Of Infinite Impermanence
 9. Instantaneous Obliteration

Line-up:

 • Chris Carlin – Zang, gitaar, bas
 • James Knoerl – Drum

Link: