Deathbell – With the Beyond

Doom metal en Frankrijk is niet echt een geweldige combinatie. Bands in dit genre die fatsoenlijk voor de dag komen zijn op de vingers van twee handen te tellen. Daar komt nu wel een vinger bij met Deathbell. Uit het niets is er opeens het debuutalbum With the Beyond.

Het titelnummer opent het album, een ruim vier minuten durend instrumentaal nummer, dat al wel direct duidelijk maakt in welke doomhoek we het moeten zoeken. Laaggestemde gitaar, een zompige bas en hier en daar wat aanvullend toetsenwerk. Als zangeres Lauren Gaynor vanaf Come You to Trouble haar bezwerende zang er nog overheen gooit is de treurigheid compleet. Een superlaag tempo wordt er niet aangehouden, zeg maar in een heel rustige headbangstand, want daar nodigen de nummers zeker toe uit. Denk maar aan een iets snellere versie van Windhand met wat minder logheid en wat meer groove. Zo af en toe pakt Deathbell even een rustmomentje, om vervolgens weer genadeloos door te doomen.

Een prima debuut van deze uit Toulouse afkomstige band. Liefhebbers van zware doom en die goede vrouwelijke zang ook waarderen, kunnen dit album, dat zowel digitaal als op LP verkrijgbaar is, met een gerust hart aanschaffen.

Score:

83/100

Label:

Kozmik Artifactz, 2018

Tracklisting:

  1. With the Beyond
  2. Come You to Trouble
  3. Emerald Eyes Shine
  4. Over the Rim
  5. They Still Wander
  6. Rise from Your Grave

Line-up:

  • Lauren Gaynor – Zang, Toetsen
  • Bastien Commelongue – Guitaar, Toetsen
  • Valentin Troi – Bas
  • Robin Draye – Drums

Links: