Devourment – Obscene Majesty

Bij Devourment veranderen de instrumenten sneller van eigenaar dan dat hun president iets zegt dat eigenlijk niet waar is. We vatten de stoelendans samen: Mike Majewski is weg. Daarom gaf levende rioolpijp Ruben Rosas zijn gitaar door aan bassist Chris Andrews en nam de micro. Hadden ze dus een bassist nodig. Dat werd Dave Spencer, de enige die nog nooit bij het brutal deathmetalinstituut speelde. Terug van al een paar keer weggeweest is stichtend slagbeest Brad Fincher. Vandaar dat het alweer zes jaar geduurd heeft vooraleer Obscene Majesty in productie kon gaan. Een elpee die minstens twee luisterbeurten vraagt.

Luisterbeurt 1: wegens een grondverzettend zware geluidsafwerking, besef je nu nog niet wat voor rijtende weerhaken er aan de brutale uitbeenriffs zitten. Je bent immers de chirurgische precisiemoorden van al die brutal deathmetalgenregenoten gewoon. Tijdverlies, vindt Devourment, wij gooien de sloopkogel erin en smelten het overschot net zolang totdat het vloeibaar genoeg is om door de riolering te trekken. Zo zonder scherpte geraken de drums een beetje bedolven. Er zit net genoeg kap op om het smeltvlees door de blastklutser of de tredmolen te drukken. Bijna grappig is het zelfs wanneer je de bekkens eens hoort rinkelen als slagersmessen in de wind.

Luisterbeurt 2: eens je aan die loodsmeltende megatonsound gewend bent, hoor je ineens wél hoe bruut een Profane Contagion erin slamt en maalt. Datzelfde signatuurnummer laat de achtsnarige roofdieren een paar keer brullen zodat je speakers bijna van je bureau (of waar die bij jou ook staan) zinderen. Sculpted In Tyranny is er nog zo één die de tektonische platen eens lekker door elkaar schoffelt. De succulente en verzengende gutturale rioolpijp die Ruben Rosas zijn stem noemt, slurpt het slachtafval met kuip en al door de afvoer. Samen met dat achtvoudige snaargemaal brengt dat een totaalsound van explosieve goorheid voort, waarin je de spataders van het bot hoort tja… spatten. Stoelen aan de kant en dansen maar!

Score:

87/100

Label:

Relapse Records, 2019

Tracklisting:

 1. A Virulent Strain Of Retalliation
 2. Cognetive Sedation Butchery
 3. Narcissistic Paraphilia
 4. Arterial Spray Patterns
 5. Profane Contagion
 6. Dismorphic Autophagia
 7. Sculpted In Tyranny
 8. Xenoglossia
 9. Modum Sui Morte
 10. Truculent Antipathy

Line-up:

 • Chris Andrews – Gitaar
 • Ruben Rosas – Vocalen
 • Dave Spencer – Basgitaar
 • Brad Fincher – Drums

Links: