Death Wolf – III : Östergötland

Death Wolf – III : Östergötland

Century Media, 2014

Ik weet niet hoe handig een en ander getimed is, maar wanneer Marduk‘s nieuwe in de winkels ligt is de nieuwe Death Wolf ook nog niet heel lang gepubliceerd. Death Wolf, de band van Marduk-snarenplukker Morgan Håkansson, komt met album nummer vier. De derde onder de bannier Death Wolf. De geschiedenis is bekend.

Minder dan op voorgaande platen heeft Death Wolf de nadruk gelegd op heldenverering. Ja punknummers als Wall Of Shields en Black Sunlight zijn nog steeds aanwezig en laten een heel andere kant van Morgan Håkansson horen dan dat hij bij Marduk laat horen. Maar meer dan voorheen krijgt Death Wolf een eigen smoel. En dat bevalt mij wel. Stegeborg is een lekker doomy nummer bijvoorbeeld, terwijl ik tegelijkertijd gitaarpatronen meen te ontwaren die ik ook op Serpent Sermon hoorde. Maar dan verstopt in minder hectische metal. Een leuke combi.

Natuurlijk blijft de muziek van Death Wolf voor het overige mijlenver van Marduk vandaan. Een aanstekelijk nummer als Today King, Tomorrow Dead is daarvan een aardig voorbeeld. Het is bijna catchy metal. Marching South en afsluiter Vikbolandet zijn bijkans postrocknummers.

Het is een divers, maar tegelijkertijd wat oncohorent schijfje geworden dit III : Östergötland. Ik denk echter dat het duistere randje dat nog steeds ernstig aanwezig is binnen de muziek van Death Wolf de liefhebber wel over de streep weet te trekken.

Tracklisting:
dw

 1. Sea Wolf
 2. Thorntree
 3. Östergötland
 4. Wall Of Shields
 5. Stegeborg
 6. Today King, Tomorrow Dead
 7. Marching South
 8. Seeds Of Blood
 9. 1658
 10. Carrion Lord
 11. Black Sunlight
 12. Vikbolandet

Line-up:

 • Valentin Mellström – zang
 • Morgan Håkansson – bas
 • Marcus Bäckbrand – gitaar
 • Mikael “Hrafn” Karlsson – drums

Links: