Death Power – Vivisection (demo’s 1987)

Een puntig logo, zwart wit hoesje en een fotocollage op de binnenkant. Het kan niet anders of we hebben hier te maken met den band uit de jaren ’80. Voor de jongeren onder ons: Sinterklaas had toen nog een stoppelbaard, het ijzeren gordijn bestond nog en Metallica maakte nog gewoon thrash.

Uit die tijd stammen dus de demo’s van het Franse Death Power. Op dit verzamelwerkje vinden we de eerste twee demo’s die de band uitbracht (Speed Thrash Core Machine en Keep Fit, Fuck More…) Aan het geluid is niet gesleuteld en dat zorgt ervoor dat de cassettekwaliteit bewaard is gebleven. Vooral de vocalen hebben last van de slechte kwaliteit en dat wordt direct duidelijk in het instrumentale Pharaon. Wie zich niet laat hinderen door het slechte geluid hoort een band die barst van het jeugdig enthousiasme, wat het gebrek aan schrijverstalent en instrumentbeheersing ruimschoots goedmaakt.

Op 23 juni van dit jaar stierf Géugan aan de gevolgen van longkanker en leverfalen. Ik weet niet of deze release al gepland was, maar en mooi eerbetoon is het wel. Franse thrash is nooit groot geworden. Death Power is het ook nooit gelukt de eigen scene naar een hoger niveau te tillen, maar dankzij deze release kan er alsnog kennis mee worden gemaakt.

Label:

The Ritual Productions, 2018

Tracklisting Speed Thrash Core Machine :

 1. Intro
 2. Live Or Die
 3. Wendigo
 4. Pharaon
 5. Water Closed
 6. Purgatory
 7. Fucking Bastard Incorporated
 8. Death Power
 9. Delirium

Tracklisting Keep Fit, Fuck More…:

 1. Intro
 2. Satan’s Litanies
 3. The Bogeyman
 4. Vivisection
 5. Begin The Sacrifice
 6. Hard Core Copulation
 7. Shaggy Dog Story

Line-up:

 • David Thimel – Vocalen, basgitaar
 • Philippe Tourville – Gitaar, vocalen
 • Stéphane Guégan – Drums, vocalen

Links: