Death Metal Pope – Harvest

Begonnen in 2014 als drietal onder de naam Witchtripper en daarmee in 2015 de EP Tardus Mortem te hebben uitgebracht, is in 2016 de naam gewijzigd in Death Metal Pope. Tevens is er nu sprake van een viertal en zijn de heren voorzien van schuilnamen. Bang voor vervolging door de Paus?

Waar Witchtripper nog een portie doom met ruige vocalen voorschotelde, maakt Death Metal Pope er met deze EP Harvest een muzikale potpourri van. Zo start het titelnummer met death metal met daarin ook cleane vocalen en een rustig middenstuk met een lange gitaarsolo. Bij From the Dust Returned gaat het tempo omlaag en krijgen we een relaxt doomnummer, dat zo op een album van Apostle of Solitude had kunnen staan. Miserable Existence-Unrest bestaat uit twee delen, te weten een snel punkachtig begin, dat omslaat naar een stoner nummer. Met Young Graves krijgen we dan weer een lekker doom nummer.

Wat de heren met dit album zullen oogsten is afwachten. Over het geheel is het zeker niet slecht, maar met zoveel verschillende stijlen is het geen makkelijke kost en wellicht moeilijk om een schare fans te vinden.

Label:dmp-harvest

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

  1. Harvest
  2. From the Dust Returned
  3. Miserable Existence – Unrest
  4. Young Graves

Line-up:

  • Father Damn – ?
  • King Pinecone – ?
  • Sir Gusmo Cube – ?
  • Michale Nicastro – ?

Links: