Death Fortress – Deathless March of the Unyielding

Death Fortress – Deathless March of the Unyielding
Fallen Empire Records, 2016

Die ganse Scandinavische scene mag eigenlijk wel beginnen opletten, want de verandering dient zich aan. Black metal uit Amerika klinkt steeds ranziger, occulter, grimmiger en extremer namelijk, en dat zonder plat op de buik te gaan voor het Nuclear Blast of Century Media contract en zonder generisch te klinken. Niet alleen Nightbringer, niet enkel Leviathan, niet enkel die grote namen. Neen, ook ondergronds nemen veel bands het stilaan over. Op het Fallen Empire Records label krioelt het van de bands die zonder Profound Lore-achtige hipsterneigingen overlopen van blackmetalessentie. Zelfs zonder dat er Black Twilight Circle rituelen aan te pas komen. Death Fortress dus, bijvoorbeeld. U raadde het al.

In feite is deze band te gevarieerd om in een leesbare review alles te kunnen bespreken. Het is een combinatie van contrasten die zich vertaalt in subliem sterke nummers. Blackdeath, met wat thrash, zonderlinge melodieën en naargeestige riffs zonder melodie … en nog meer van die tegenstrijdigheden die zeer duivels aanvoelen. Blackdoom en old school death metal … als een Bölzer met Wrath of the Tyrant neigingen. Dof en iel tegelijkertijd, met een groeimarge van hier tot in galaxy MACS0647-JD. Laat je oogleden halfstok hangen en laat Deathless March of the Unyielding zich meester maken over je geestelijke gezondheid.

Jaarlijstplaat, zonder twijfel. Luisteren en blijven beluisteren, en ook de komende releases van Fallen Empire Records mogen hersenloos op de lijst gezet worden. Niet te kritisch zijn over de teksten trouwens (en de domme bandnaam), gewoon luisteren. En luisteren. Of luisteren. Luisteren mag ook altijd. Je wil het echt niet voelen, geloof me. En de naam van die bassist? Van mij mag het.

Tracklisting:
Death Fortress

  1. Enthroning the Oppressor
  2. The Erasure of Species
  3. Merciless Deluge
  4. Scourge of Aeons
  5. Power from Beyond the Stars
  6. Trail of Graves
  7. Deathless March of the Unyielding

Line-up:

  • J. Aversario – Gitaar, Keel
  • T. Warrior – Bas, Keel
  • S. Eldridge – Drums

Links: