Death Dealer – Hallowed Ground

Death Dealer – Hallowed Ground

Sweden Music Group, 2015

Het tweede album van Death Dealer (door collega Plug onlangs nog gespot in Amersfoort of all places), bereikt wel de burelen van Zware Metalen. Het eerste album wonderwel niet. En dat is spijtig. De band bestaat namelijk uit gelouterde muzikanten die in bands als Halford, Cage en Manowar hun sporen hebben verdiend. Vooral Ross the Boss, voormalig snarenplukker bij laatsgenoemde band, wekt mijn interesse in de muziek van Death Dealer.

Verwacht echter geen Manowar-achtige toestanden, gelukkig maar. Denk muzikaal gezien aan een band als Halford. Zanger Sean Peck (Cage) staat bekend om zijn gierende strot die op zich prima past bij de muziek op Hallowed Ground. Het is vooral lekker US metal wat de klok slaat. Denk aan bands als Agent Steel, Halford (als gezegd) en af en toe wat Iced Earth-achtige geluiden. Het songmateriaal is degelijk, niet wereldschokkend. Het gitaarwerk is het onderscheidend handelsmerk van Death Dealer. Het zijn de vette riffs en het uitgebreide solo-gitaarwerk die tot de verbeelding spreken.

Over de gehele linie houdt Death Dealer een constant niveau. Snelle rampestampers worden afgewisseld met stoer midtempo-werk. Het is de van Judas Priest afgekeken Amerikaanse variant die Death Dealer zelf als ‘melodic power metal’ duidt. Verwacht echter geen galmende koortjes of toetsenpartijen, een occasioneel intro daargelaten. Dit is onversneden metal, gedateerd dat wel. De kwaliteit is echter van dermate niveau dat de liefhebber van hierboven aangehaald werk zijn hart zal ophalen.

Tracklisting:
death dealer

 1. Gunslinger
 2. Break The Silence
 3. Plan Of Attack
 4. Séance
 5. Llega El Diablo
 6. The Way Of The Gun
 7. K.I.L.L.
 8. I Am The Revolution
 9. Total Devastation
 10. The Anthem
 11. Corruption Of Blood
 12. Skull And Cross Bones
 13. U-666

Line-up:

 • Sean Peck – Zang
 • Ross the Boss – Gitaar
 • Mike Davis – Bas
 • Steve Bolognese – Drums
 • Stu Marshall – Gitaar

Links: