Deanmoore – Illusions

Deanmoore – Illusions

Eigen beheer, 2015

Op 21 februari aanstaande presenteert het Nederlandse, inmiddels, trio Deanmoore in Lichtenvoorde (dat we vooral kennen van de meeste edities van Arrow Classic Rock Festival en de Zwarte Cross) zijn vijf tracks tellende EP Illusions.

Het trio speelt licht progressieve metalrock. Een moderne invalshoek wordt er gekozen waardoor er niet in de valkuil van oubolligheid wordt getrapt. Het progressieve zit hem vooral in de ritmes en de breaks. Zanger Nils heeft een aangenaam, tegen het iele aan, stemgeluid dat prima past bij de bij vlagen stevige metalrock. De band verstaat de kunst om een nummer op te bouwen en te voorzien van een herkenbaar refrein als ijkpunt.

Illusions is een meer dan behoorlijk visitekaartje van een band die al een aantal EP’s op zijn naam heeft. Deze nieuwe EP klinkt als een klok, er wordt prima gemusiceerd (vooral de drums mogen er zijn), maar de band als geheel mist wat mij betreft nog een eigen smoel. Het is degelijk, zelfs goed, maar ik zit bij iedere luisterbeurt steeds te wachten op dat ene momentje dat de doorslag kan geven. Wie weet bewaart men dat voor een full lenght. Prima EP van een band die waarschijnlijk nog wel wat in het vat heeft. Ik ben benieuwd.

Tracklisting:
deanmoore

  1. The Progressionist
  2. Waves
  3. Illusions
  4. Untouchable
  5. Superimposter

Line-up:

  • Nils Wiegerinck – zang, gitaar
  • Roel Stoltenborg – drums
  • Harmen Stoltelder – bas

Links: