Deadspeak – Dissolve the Dreams

We hebben er weer een! Of beter gezegd: Raw Skull Recordz heeft er weer een! Een fijne deathmetalband om deze donkere tijden wat aangenamer te maken. Deadspeak is de naam, Noord-Nederland de regio waar de bandleden resideren en het maken van old school death metal het devies. Op het eerste wapenfeit, Dissolve the Dreams, staat de Death-cover Evil Dead, dus dan weet u wel met welke klepel er wordt geslagen. De band voegt overigens ook Morbid Angel, Master en Benediction toe als inspiratiebronnen.

De klepel slaat dus op de herkenbare klokken maar doet dat wel een beetje magertjes. Dissolve the Dreams wordt als EP gezien maar heeft de geluidskwaliteit van een demo dus daar moeten we even doorheen prikken. Dat kost weinig moeite, daarvoor is het geboden materiaal gewoon te goed: lekker beuken, zonder poespas. Precies zoals de ongeschreven regels van het subgenre het voorschrijven. Het trio weet van aanpakken en zet op de juiste momenten de juiste stappen: de gitaar ronkt, de bas beukt en Moanne de Kroon slaat telkens raak. Daarbij heeft Jasper Post de juiste strot.

Alles klopt dus aan Deadspeak en het materiaal op deze demo/EP. Afsluiter Gatling valt overigens het meest op: vergeleken met de overige drie eigen nummers komt deze track voller en meer gelaagd voor de dag. Het geeft de band meer een eigen smoel dan het overige dit-klinkt-best-wel-goed-maar-waar-heb-ik-dit-toch-eerder-gehoord-werk. Het is meer thrashiër ook en heeft een kop en een staart. Als ik de mannen van Deadspeak was, zou ik me wat meer in deze richting gaan verdiepen.

Neemt niet weg dat de overige nummers ook smaakvol worden opgediend. Het maakt Deadspeak een gezelschap om in de gaten te houden, zeker als nieuwe geluidsopnamen  straks een boosterprik krijgen. Overigens kunt u voor de digitale variant van Dissolve the Dreams terecht op de Bandcamppagina van Raw Skull Recordz. Cassetteboer Into It Records heeft een tape klaarliggen.

Label:

Raw Skull Recordz, Into It Records, 2021

Tracklisting:

  1. Knee Deep
  2. Death Shall Rise
  3. Evil Dead
  4. Dissolve the Dreams
  5. Gatling

Line-up:

  • Jasper Post – Vocalen, gitaar
  • Patrick Monsma -Bas
  • Moanne de Kroon – Drums

Links: