Dead Witches – Ouija

Mark Greening bekend van Electric Wizard en Ramessess en Virginia Monti bekend van Psychedelic Witchcraft bundelen in Dead Witches hun duistere krachten. Het artwork, de bandnaam en de albumtitel ademen occulte doomrock. Naar het schijnt zou middels een Ouijabord contact gelegd kunnen worden met geesten en demonen. Geheel in de traditie van dit soort bands is de release met de nodige geheimzinnigheid omkleed. Waar anders dan bij Heavy Psych Sounds Records had dit album uitgebracht kunnen worden. Dead Witches is hiermee stalgenoot van onder andere Black Rainbows en Nick Olivieri’s Mondo Generator. Het toch al imposante arsenaal aan bands van dit label wordt hiermee verrijkt met occulte doomrock.

Het is met het intro direct duidelijk waar Dead Witches de mosterd vandaan heeft gehaald. Regen, onheilspellende tonen en een flinke dosis psychedelica, waar kennen we dat ook al weer van? Moddervette riffs ondergedompeld in hele dikke vette fuzz en met licht vervormde vocalen die enigszins in de achtergrond zijn gemixt. Het drumwerk van Mark Greening is zoals verwacht mag worden van hoog niveau. De langdradigheid ligt soms op de loer, maar precies op de juiste momenten pikt de band het tempo wat op en zet de zangeres venijnig in. Het titelnummer Ouija heeft door het catchy refrein zelfs enige hit potentie, voor zover dat natuurlijk überhaupt mogelijk is met occulte doomrock. Mind Funeral is mijn persoonlijke favoriet waarin wat mij betreft de perfecte mix van muzikale ingrediënten is gevonden. Het slotakkoord van dit album A World Of Darkness laat ons achter in een onheilspellende sfeer waarin we voor het Sabbath uitgenodigd worden. Luister maar eens naar het tribale drumwerk op het einde van het nummer.

Absoluut een aanwinst voor het genre en de combinatie van Mark Greening en Virginia Monti pakt goed uit. Met de aankomende doom en stoner festivals hopelijk genoeg kans om ze een keer live te kunnen aanschouwen.

Score:

84/100

Label:

Heavy Psych Sounds Records, 2017

Tracklisting:

  1. Intro
  2. Dead
  3. Drawing Down The Moon
  4. Ouija
  5. Mind Funeral
  6. A World Of Darkness

Line-up:

  • Virginia Monti – Vocalen
  • Mark Greening – Drums
  • Carl Geary – Bas
  • Greg Elk – Gitaar

Links: