Dead Soil – 231

Dead Soil uit Nederland geeft me een cassette. Een witte met zwart. Er staan drie nummers op, en er zit een black bij. Een wit blad met zwarte letters. Ook drie stickers en een kaartje. Alles in wit en zwart. Het betreft industrialdronedoom. Of iets in een andere volgorde. Ik hou wel van dat genre, in welke volgorde dan ook. Deze uitgeefster van deze EP is Matriarch Records.

Drie nummers, met als eerste Endless. Zo’n titel is lastiger om mee te eindigen. Ik hoor meteen doom industrial, die me doet denken aan een mix tussen oude Red Harvest, Hybernoid, Aborym, steenoude Godflesh en martial/noise/industrial acts waar ik vroeger vaak naar luisterde, uit de stal van Steinklang. Veel old school gevoelens, maar dan wel in een koude, digitale mix, waarbij vooral de “drums” een affiniteit verraden met genres die weinig tot niets met metal te maken hebben. Alle drie de nummers zijn midtempo, slepend en ijzig, erg basic eigenlijk, zonder veel franjes en al helemaal zonder grooves of sludge. De loops en effecten zorgen voor een lekkere extra noisey afronding, wat zeker bij het laatste nummer een meerwaarde is.

Verwacht geen Author & Punisher, wel een simpel doch doeltreffend – elektronisch geaard – stuk zielsverharding uit de ondergrond, zonder censuur. Ze zijn boekbaar, dus als je wat variatie op je affiche wil, wacht dan niet langer.

Ik wacht alvast op de volgende manche, wellicht 232.

Label:

Matriarch Records, 2022

Tracklisting:

1. Endless
2. Remorse
3. This World Has Moved

Line-up:

  • Anoniem

Link: