Dead Sisters – Dead Sisters

Behalve de LP is inmiddels ook het cassettebandje weer terug van weggeweest. Zo hebben wij bij Zware Metalen onlangs het debuutalbum van de uit Massachusetts afkomstige Dead Sisters op tape mogen ontvangen. Een handgemaakt hoesje, wat droogbloemen en een afgescheurd stukje papier erbij met een downloadcode voor Bandcamp maken dit toch wel erg cult, of cvlt zo u wilt.

Verwacht van deze drie dode zusjes dan ook geen vrolijke muziek, laat staan korte en bondige nummers. Call to Worship is met bijna zestien minuten het kortste, waarbij opvallend is dat het eerste deel nogal kaal klinkt, maar dat trekt goed bij. Als we het Hellhammer-nummer Triumph of Death als uitgangspunt nemen (ook qua geluid), maar dan zonder de tempoversnellingen, komen we al een eind in de goede richting om de muziek van de Dead Sisters te duiden. Uiterst langzame en lang uitgesponnen drone doom met screams. Sermon is met een lengte van ruim zevenendertig minuten net even iets teveel van het goede. Een zeven minuten durend intro en nog twee minuten lang een gitaaraanloop, alvorens het nummer echt begint. Soms is minder toch echt meer. Maar goed, er wordt wel iets aparts en extreems neergezet.

Het is lastig om hier een juiste score aan te hangen, aangezien uw recensent zich ver buiten zijn comfortzone bevindt. Wellicht kunnen de echte droneliefhebbers hier nog tien punten bij optellen.

Score:

77/100

Label:

Eigen beheer, 2018

Tracklisting:

  1. Call to Worship
  2. Sermon
  3. Benediction

Line-up:

  • Sister Catherine – Zang, Gitaar
  • Sister Kerr – Zang, Gitaar
  • Sister Meredeth – Zang, Gitaar

Links: