Dead Earth – Dead Earth

Het Amerikaanse Dead Earth debuteert met een e.p. met daarop een zestal nummers. De band speelt een ietwat zompig aandoende vorm van rock met veel groove en aardig wat Danzig-invloeden. Voor een in eigen beheer opgenomen product klinkt het erg goed. De band is duidelijk niet over een nacht ijs in de studio gegaan, er is tijd en geld gestoken in de productie en dat is terug te horen.

Van het stemgeluid van Sabolich moet je houden maar hij beschikt over voldoende kracht, meent wat hij zegt en geeft Dead Earth een gezicht. Daarmee doet hij precies wat er van hem verwacht kan worden. Tekstueel stelt het niet heel veel voor en ook de nummers komen soms wat simpel over. Positief daaraan is dat het lekker in het gehoor ligt.

Dead Earth doet daarmee precies waar ze goed in is: een potje rocken waarbij het lastig is om stil te blijven zitten. Live zal dit ongetwijfeld nog beter overkomen. Kortom: er zijn wat verbeterpunten maar Dead Earth is op de goede weg en een aanwinst in de lokale scene van Ohio.

Tracklisting:

 1. Steel Coffins
 2. Death Ride
 3. I Am Rock
 4. Stand
 5. Green Earth
 6. Pollution

Line-up:

 • Jack Sabolich – Vocalen
 • Eric Jankowski – Gitaar
 • Mark Hardy – Gitaar
 • Bob Semancik – Basgitaar
 • Brian Shea – Drums

Links: