Daylight Misery – Depressive Icons

Daylight Misery – Depressive Icons
Eigen Beheer, 2010

In Griekenland is een nieuwe metalen machine ontwikkeld die het volgens enkele bronnen ver kan schoppen. Het is de doomband Daylight Misery. Ze laten niets aan het toeval over, zelfs niet voor hun eerste plaat die ze in eigen beheer uitgebracht hebben. De cover is van de hand van Travis Smith (Nevermore, Katatonia, Death, Cradle Of Filth), producer van dienst is George Bokos (Rotting Christ) en er zijn gastbijdragen van
Efthimis Karadimas (Nightfall) aan de micro, Sakis Tolis (Rotting Christ, eveneens aan de micro), Jakob
Batten (Illdisposed) op gitaar en Seraph (Dark Fortress) op de drumkit.

Depressive Icons is een mainstream doomplaat geworden op een consistent gematigd tempo (Seraph heeft zich waarschijnlijk rotverveeld). Er zijn invloeden merkbaar van recente Paradise Lost en (hoe kan het ook anders) Rotting Christ, uit de periode van Der Perfekte Traum. Alleen wordt er zeer veel gebruik gemaakt van gothic -lementen en zoete (Finse) toevoegingen aan de muziek, die al vrij zachtaardig is op zichzelf. De monotome gruntzang vomt niet meteen een uitnodiging om verder te luisteren.

Vooral het gebrek aan inspiratie en de veel te voorzichtige aanpak zorgen er voor dat het een doomplaat is geworden die nergens zal blijven hangen. Op Soul Embraced gaat het even de goede kant uit, maar dan is het kalf al voor 90% verdronken. Jammer, want na de inleiding zag het er vrij goed uit. Misschien brengt de toekomst beterschap.

Tracklisting: DM200

 1. Intro
 2. Meadows Of Desire
 3. Depressive Icons
 4. Miserablia
 5. Infinity
 6. Endless Fairytale
 7. Stealing Flowers From A Grave
 8. Soul Embraced
 9. Mind Games

Line-up:

 • Vassilis Mazaris – Vocals
 • Stamos Kordas – Guitars
 • Stavros – Guitars
 • Q_Snc – Keyboards
 • Stergios Kanaropoulos – Bass

Links: