Dawn of Winter – The Skull of the Sorcerer

Dawn of Winter – The Skull of the Sorcerer
Cyclone Empire, 2012

Het Duitse doomkwartet Dawn of Winter gaf in 1991 reeds een eerste levensteken middels een demo. Anno 2012 staat de teller nu op drie EP’s en twee albums. Ze nemen er dus de tijd voor. Vier jaar na hun tweede album The Peaceful Dead is het nu dus weer tijd voor een EP.

Op basis van hun tweede album waren mijn verwachtingen hooggespannen. Na enkele luisterbeurten moet ik helaas bekennen, dat het resultaat ietwat tegenvalt. Dat heeft zeker te maken met het voor Dawn of Winter-begrippen snelle openingsnummer Dragon’s Blood. Zanger Gerrit begint iedere zangregel met een flinke grom in zijn stem en dat komt het resultaat niet ten goede. Hierna volgt het titelnummer, een lang en langzaam nummer met een effectieve riff, doom op zijn best! By the Blessing of Death is een wel erg simpel nummer, dat geen blijvende indruk achterlaat. Met de afsluitende semi-ballad In Servitude to Destiny wordt dat weer gecompenseerd.

Al met al geen slechte EP, goed voor een ruime voldoende, maar helaas niet de doomknaller waar ik stiekem op gehoopt had. Nu maar weer een aantal jaartjes wachten op de volgende release?

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. Dragon’s Blood
  2. The Skull of the Sorcerer
  3. By the Blessing of Death
  4. In Servitude to Destiny

Line-up:

  • Gerrit P. Mutz – Vocals
  • Jörg M. Knittel – Guitars
  • Joachim « Bolle » Schmalzried – Bass
  • Dennis Schediwy – Drums

Links: