Dawn of Winter – Pray for Doom

Deutsche gründlichkeit en Dawn of Winter gaan hand in hand, alhoewel het er toch nog heel even om gespannen heeft. Maar aangezien Pray for Doom nu net uit is, blijft deze band een keurig stramien volgen van om de tien jaar een nieuw volledig album.

Muzikaal kunnen we ook spreken van Deutsche gründlichkeit. Bij Dawn of Winter weet je precies wat je kunt verwachten, namelijk een potje ouderwetse traditionele doom metal dat zeer degelijk wordt gebracht. Pray for Doom is voorzien van een goed geluid, waarbij de instrumenten prima tot hun recht komen. De zang van Gerrit is iets minder scherp, zeg maar net wat lekkerder in het gehoor liggend. Op de twee ietsje snellere nummers Woodstock Child en The Orchestra Bizarre na, die beiden net iets meer dan vier minuten klokken, ligt het tempo gezapig laag en doen de eenvoudige, maar effectieve doomriffs het goed. Het titelnummer is zelfs een echte doomballade. Ten opzichte van voorganger The Peaceful Dead, ontbreken er wel enkele echte krakers. Maar dat neemt niet weg dat dit een meer dan fatsoenlijk doomalbum is, dat menig doomliefhebber graag bij zijn collectie zal willen hebben.

Kortom, een goed album voor de traditionele doomfan wiens gebeden voor zo’n album gehoord zijn. Volgens het stramien zal de eerstvolgende uitgave weer een EP zijn, zo over een jaar of vier. We wachten het rustig af.

Score:

79/100

Label:

I-Hate, 2018

Tracklisting:

 1. A Dream Within a Dream
 2. The Thirteenth of November
 3. Woodstock Child
 4. The Sweet Taste of Ruin
 5. Pray for Doom
 6. The Orchestra Bizarre
 7. Paralysed by Sleep
 8. Father Winter

Line-up:

 • Gerrit P. Mutz – Zang
 • Jörg M. Knittel – Gitaar
 • Joachim Schmalzried – Bas
 • Dennis Schediwy – Drums

Links: