Dav Dralleon – FALL OV MEN

In 2019 bespraken we al het album Holywrath van het Franse Dav Dralleon en sindsdien weten we nog altijd niet veel over dit project. Op Instagram kun je wat schimmige foto’s vinden, maar zoals wel vaker gaat het hier om de inhoud en niet om de artiest zelf. Dav Dralleon, de naam klinkt als een vage planeet uit het Marvel universum, of misschien zelfs wel een slechterik. De muziek is in ieder geval vrij apart, waar op Holywrath de synthwave in allerlei vormen de boventoon voerde, daar is op FALL OV MEN meer electro en dansbare muziek te horen. Twee hele logische referenties zijn Igorrr en Combichrist. Het neigt soms meer naar hardstyle en dubstep dan naar synthwave, iets waar ik geen problemen mee heb. Onderstaand nummer is een uitstekende doorsnee van het album.

Het album beslaat 45 minuten en verdeelt dat over tien nummers. Hoewel dat een redelijk normale verdeling lijkt, ongeveer vier minuten per nummer, is het in feite één lang nummer dat voor de vorm in stukjes is gehakt. Al vrij vlot slaat de ‘hoe lang nog’ fase dan ook toe. FALL OV MEN is leuk en aardig, maar op een gegeven moment vallen de standaard breaks en bliepjes op. Het nummer Vulkandeth is de uitzondering, dat is het meest metal nummer op deze plaat. Revenant King verdient ook een shoutout, dat is een geweldig EBM nummer in de stijl van bijvoorbeeld VNV Nation.

Die twee nummers redden het album niet van een plekje in de middenmoot, misschien dat Dav Dralleon eens moet gaan evalueren wat de richting nu precies gaat worden. Op Soundcloud staat darkwave en metal cyberpunk als omschrijving, maar dat hoor ik minder terug op FALL OV MEN. Gaat Dav Dralleon Korn feat Skrillex achterna, wordt het een instrumentale versie van Igorrr, of toch richting hardstyle zoals we dat kennen van bijvoorbeeld de Defcon festivals? Of terug naar de synthwave. Vragen zijn er genoeg, veel vraagtekens ook.

Conclusie: leuk album, gaaf artwork, halverwege ietwat eentonig, duurt te lang.

Score:

70/100

Label:

Playmaker, 2021

Tracklisting:

 1. Ultra Mass Krucifixion
 2. Arkangel Firespwan
 3. Vampyr Golgotha
 4. Hydrabomination
 5. Sacred Sons ov Horror
 6. Vulkandeth
 7. Metetron
 8. Revenant King
 9. Dark Shepherd
 10. Fall ov Men

Line-up:

 • Dav Dralleon – Alles

Links: