Dathura – Je Suis un Monstre

Dathura – Je Suis un Monstre
Eigen beheer, 2012

Wat krijgen we nu binnen? Dathura is ontstaan toen vijf stokbroodlandinwoners met elkaar een mènage-á-cinq hielden, waarbij death metal, metalcore en hardcore voor de soundtrack zorgde. Veel soeps is het echter niet.

De vijf songs bestaan uit de mix van melodieuze death metal en metalcore. Met de songstructuren zit het af en toe wel goed en heel af en toe komt er nog iets leuks voorbij. Maar de rest is, excusez-le-mot, een endeldarmtreiterende mix tussen Nederlandse poep en Belgische stront. De vocalen wisselen af tussen een soort geblaf à la The Last Charge (maar dan slechter) en een vreemde spoken-word-stem waarvan het niet de bedoeling lijkt dat het als spoken word klinkt. De gitaren geven een jaren ’90 melodic death metal-gevoel, denk aan In Flames in de kinderschoenen, maar het is jammer dat die bestuurd worden door mensen die niet lijken te weten wat een gitaar is.

Af en toe hoor je potentie op deze EP, maar die wordt overstelpt door te veel slechte kenmerken. Zanger buitengooien, gitaar leren spelen en even nadenken over de muzikale richting lijkt mij de beste dingen die de band kan doen. In dit overvolle hokje doen veel te veel bands zo goed hun best om positief op te vallen, dat ze negatief opvallen. Dathura past in die categorie.

Tracklisting:
dathura JSUM

  1. Je Suis un Monstre
  2. J’ai Vu
  3. L’Apocalypse
  4. Notre Sort
  5. Evolution Zéro

Line-up:

  • Eddy – vocalen
  • Pat – gitaar
  • Eric – gitaar
  • Seb – bas
  • Laurent – drums

Links: