Darkwell – Moloch

Het Oostenrijkse Darkwell had een pauze ingelast van maar liefst twaalf jaar, maar heeft dan toch besloten om weer wat gothic te gaan maken. Het gezelschap zat destijds bij Napalm en stelt het nu met Massacre Records. Vermoedelijk staat Napalm niet meteen te springen om deze Oostenrijkers nog een kans te geven. Moloch is immers een behoorlijk taaie zitting geworden.

Goed, taaiheid hangt natuurlijk wat samen met het genre, maar verdraaid, wat klinkt deze band vlak. Het lijkt wel alsof de monotone en nasale zanglijn van de zangeres mikt op een soort van psychedelische geladenheid, in elk geval droom ik heel wat keren weg. Daarnaast kabbelt deze muziek stilletjes voort, zonder opmerkelijke passages, maar met hier en daar wel een lekkere vibe en met af en toe een symfonische en/of agressieve opleving.

Dit is zo’n plaat die je met gemak kan laten draaien op de achtergrond, maar waarbij mensen die de ruimte voorbijkomen je enkele keren zullen vragen waarom er niet wat levendiger gezongen kan worden. Fijne muzikale baantjes hier en daar, maar dus erg rechtlijnig ingezongen. Het doet deze comeback van Darkwell stranden op een dikke zes.

 

darkwell_moloch_cover_mascd0955

Label:

Massacre Records, 2016

Tracklisting:

 1. Moloch
 2. In Nomine Serpentis
 3. Yoshiwara
 4. Fall of Ishtar
 5. Save My Sight
 6. Bow Down
 7. Clandestine
 8. Loss of Reason
 9. Im Lichte
 10. Golem
 11. Awakening

Line-up:

 • Roland Wurzer – Bas
 • Alexandra Pittracher – Zang
 • Raphael Lepuschitz – Synth
 • Matthias Nussbaum – Gitaar
 • Michael Bachler – Drums

Links:

Score: 65/100