Darkside – Inferno

Darkside – Inferno
Noisehead Records, 2013

Het Oostenrijkse Darkside heb ik altijd een derderangsband gevonden, gesterkt in mijn mening door de wederkerigheid van de cd’s van deze band in de “100 frank ‘t stuk” bak. Ik heb ze dan ook niet gemist de laatste zes jaar, sinds het vorige album. Frontman The Wolf is er al bij van in 1992, de rest van de band heeft hij nog maar eens vervangen in 2012. Of het iets opleverde?

Een beetje. Hij heeft er alvast een degelijke drummer uitgekozen: Urmuz (Dark Lunacy, Infernal Poetry) speelt strak en durft nu en dan eens een alternatief ritme volgen. Dat is nodig, want Darkside brengt op Inferno het verhaal van Madeleine de la Palud, ooit beschuldigd van hekserij. Het is helaas geen The Eye geworden (King Diamond ja), waar de nummer op zichzelf ook interessant zijn. Je moet voor Inferno echt wel dik anderhalf uur vrijmaken om er iets aan te hebben. Veel nummers zijn ook echt verhalend, met weinig verrassende plotwendingen of omwentelingen, enkel tussen de nummers onderling is er wat variatie. En dan nog, want meestal is het tempo aan de lage kant, met een doomdeath-invulling die toelaat het tekstuele aspect een hoofdrol te spelen.

Wie deathmetal wil met enige vorm van adrenaline in zich moet dit Inferno totaal niet in huis halen, wie een soort van deathmetal-opera zoekt zonder keyboards of synths, die wel. Ik hou het bij een nummer als Sacrificial Blessings voor een enkele keer en zet nog maar eens Bloodbath op.

Tracklisting:

anup

 1. Slaves of God
 2. Black Halls of Infancy
 3. Baptized in Fire
 4. Madeleine
 5. Ghosts in the Convent
 6. Inferno
 7. Father
 8. Hosts of Depravity
 9. Sacrificial Blessings
 10. The Blood of Golgatha
 11. Intrusion
 12. Crowned in Torture
 13. Ardent Justice
 14. Aix 666
 15. Demonic Fornication
 16. Malleus Maleficarum
 17. The Burning II
 18. Where no Life Dwells
 19. Intermezzo 5
 20. Calm before the Storm (bonus track)

Line-up:

 • Jaro – Bas
 • Padre – Gitaren
 • Pylath – Gitaren
 • Urmuz – Drums
 • The Wolf – Keyboards, strot
 • Alvarez – Bas, strot

Links: