Darkness – Over And Out

Het Duitse Darkness werd opgericht in 1984 en was actief tot 1991. Daarna werd er, eerst onder een andere naam, in 2013 een doorstart gemaakt. In 2018 nog kwam de band met een volledig album (First Class Violence). Op papier had de band in de beginjaren alles mee als thrashmetalband in Duitsland. Kwestie van op het juiste moment op de juiste plek zijn. De grote doorbraak bleef tot nog toe echter uit.

Als zoethoudertje tot het nieuwe album verschijnt brengt de band nu een EP uit met daarop zeven nummers: wat oud werk, een livesong, een unplugged versie en een cover. Het geheel klinkt als een klok en knalt de speakers uit. Het geluid op Over And Out is erg modern, zeker waar het de drums en het gortdroge gitaargeluid betreft. Muzikaal mag je een mix van Sodom en oude Mandator verwachten. Hoekige en puntige thrashriffs worden afgewisseld met semi-akoestische passages en flitsende solo’s.

Het heilige vuur brandt duidelijk nog steeds bij deze band en nu thrash weer volop in beeld is, zou Darkness daar zijn graantje van mee kunnen pikken. De band doet niet onder voor genregenoten en een snelheidsduivel als Armageddon bewijst in zijn eentje het bestaansrecht van Darkness. Kom maar door met het volledige album!

Label:

Massacre Records, 2020

Tracklisting:

 1. Everytime You Curse Me
 2. Dawn Of The Dumb
 3. Over And Out
 4. Slave To The Grind (Skid Row cover)
 5. Tinkerbell Must Die (Live in Osaka)
 6. Armageddon
 7. Faded Pictures (Unplugged)

Line-up:

 • Lee – Zang
 • Arnd – Gitaar
 • Meik – Gitaar
 • Ben – Basgitaar
 • Lacky – Drums

Links: