Darkfall – Road To Redemption

Darkfall – Road To Redemption
Noisehead Records, 2013

Haast en spoed is zelden goed, maar je kan daarin overdrijven. Na achttien jaar zoeken hebben deze Oostenrijkse veteranen eindelijk hun weg naar verlossing gevonden. Hun debuutschijf ligt in de rekken, nu tellen ze echt mee. Ten minste, als die eersteling iet of wat treffelijk voor de dag komt.

De weg begint in een spookhuisintro en knalt daarna met een kletterend blastschot uit de startblokken. Eigenlijk passen die blasts (er volgen er nog een stuk of drie) niet in het melodieuze death-/thrashtraject, al laat Thomas Kern er geen twijfel over bestaan dat hij een retestrakke huidenkletser is. Wanneer hij z’n basdrums de baan laat plaveien, verandert de hele dynamiek. Niet dat de vitale melohaken energie missen, want die schuiven erg behendig in sierlijke contouren, die dan weer gezwind doorvloeien in een volgende wending. Een harmonieuze twin bijvoorbeeld, al staan er ook minder melodieuze riffs uit het eenvoudige thrashcompartiment langs de weg. Soms zit daar een efficiënte, typische Germaanse bungelschwung in (check Fading Away of Echoes From The Past), soms is het echt wel te simpel. Wel altijd op niveau zijn de spitsvondige glimsolo’s die ze er gaandeweg overheen schuiven.

Het is fijn flaneren langs deze ideale middenweg tussen laserende leadflitsen, melodieuze texturen en catchy stuiterthrashers als Phoenix Rising. De monotone hoge scream is niet meer dan aanvulling. De songwriting is vaardig, de uitvoering idem dito alleen is de variëteit niet altijd consistent. Soms kom je thrashriffs tegen die je herkent, Never Ending Hate klinkt bijvoorbeeld heel familiair. Een transparante productieverlichting laat de melodiebanen oplichten, zodat je de weg naar de verlossing alsnog zonder schroom kan inslaan.

Tracklisting
Darkfall-RoadToRedemption

 1. Road To Redemption
 2. Misery Of Peace
 3. War Has Come
 4. Fading Away
 5. Phoenix Rising
 6. Never Ending Hate
 7. Rise To Dominate
 8. Echoes From The Past
 9. Embracing Nothing
 10. Peacemaker
 11. Kill The Need MMXIII

Line-up:

 • Thomas Spiwak – Gitaar
 • Sascha Ulm – Gitaar
 • Markus Seethaler – Basgitaar
 • Thomas Kern – Drums
 • Stephan Stockreiter – Gitaar

Links: