Darker Days – The Burying Point

Over het uit Amerikaanse Darker Days is online niet veel informatie te vinden, behalve dat de band uit Salem in de staat Massachusetts komt, bestaat uit ex-leden van lokale band Energy en nu debuteert met het album The Burying Point. We moeten het verder met een biografie doen die bestaat uit één alinea waarin uiteen wordt gezet dat Darker Days inspiratie vindt in horrorfilms en het dagelijkse harde leven. Muzikaal wordt inspiratie opgedaan uit A Fire Inside, The Misfits en Blitzkid. Van laatstgenoemde band mag TB Monstrosity op 1818 meedoen.

Onbevangen en onbevooroordeeld begin ik dus aan de eerste luisterbeurt. Dat de vier heren inderdaad door A Fire Inside beïnvloed zijn, wordt direct duidelijk. De punkrock die ze maken, ligt in het midden van ultra-gladde bubblegum punk en het straatvechterstype punk van The Misfits. Vooral het stemgeluid van Mason Eaton is erg radio-vriendelijk. Hij heeft een, zeker gezien het genre, warm en prettig stemgeluid. Dat maakt dat de muziek van Darker Days soms wat commercieel aandoet.

De twee gitaristen zetten een lekkere muur van gitaren neer en stoppen voldoende melodie in de riffs zodat het geheel prettig is om naar te luisteren. Al na een paar luisterbeurten blijken de nummers lekker in het geheugen te blijven plakken. Echte hits zal Darker Days nog wel niet gaan scoren. Daarvoor klinkt het net te heavy en, eerlijk is eerlijk, voor een debuut ook net iets te onvolwassen. Sommige overgangen klinken nog wat te vergezocht en komen wat “gemaakt” over. Graag iets meer snelle nummers zoals Funeral op een volgend album gaan schrijven en dan wordt het niveau vanzelf beter. Desalniettemin is The Burying Point een goed album geworden en Darker Days presenteert zich hierop als een band om in de gaten te houden.

Score:

75/100

Label:

Fiend Force Records, 2023

Tracklisting:

 1. Devil’s Night
 2. Killing Time
 3. The Hunt
 4. 1818
 5. Siren’s Call
 6. From The Depths
 7. Moonlight
 8. Funeral
 9. Empty Glass
 10. Maniac
 11. Curse

Line-up:

 • Mason Eaton – Zang
 • Nick Sullivan – Gitaar
 • Travis Hunter – Gitaar
 • Ron Bailey – Basgitaar
 • Randy Mason – Drums

Links: