DarkDayRising – Underworld dreams

DarkDayRising – Underworld dreams

Met een demo is het altijd maar afwachten wat je te horen krijgt. Soms kan dat gelukkig heel positief uitpakken. Zo is bij mij de MCD Underworld Dreams van DARKDYRISING mijn cd speler niet uit te slaan.

Het eerste nummer wordt vooraf gegaan door een mooi intro waarna de eerste paar gitaar noten me doen denken aan My Dying Bride. Dit is echter van korte duur want na een paar seconden gaat de rem er af en wordt er flink tempo gemaakt! En das LEKKER!!

Zelf schrijven ze dat er death/black and trashmetal influences in hun muziek is terug te vinden, en ik kan me hier helemaal bij aansluiten. Vocaal overheerst de schreeuwstem maar af en toe komt daar een prima lage gruntstrot tussen door! Alle nummers bestaan uit een prima reeks tempo wisselingen, dubbele gitaar loopjes en zijn daardoor een zeer afwisselend en een genot om naar te luisteren. Verder is de kwaliteit van de productie en de mix heel erg goed wat de muziek natuurlijk veel goed doet.

Het enige negatieve aan deze CD is dat ie maar 5 nummers heeft!! Ik wil meer!!!! Nu maar hopen dat de platen maatschappijen wakker worden en deze gasten een hele CD laten opnemen!

Of ze live deze sound ook neer kunnen zetten weet ik niet, maar dat ga ik zeker een keer bekijken. Balen dat deze band al een paar keer in Rotterdam geweest is voor ik van ze gehoord had. Deze muziek staat live garant voor een flinke pit, want stil moeten zitten luisteren naar deze muziek is bijna niet mogenlijk.

Conclusie is dat elke zich zelf respecterende metalfan met een hart voor de nederlandse scene deze MCD voor 7,50 even moet bestellen via http://fade.to/darkdayrising .

Om zelf de band live te zien kunnen we naar:
13.12.02: Castricum, JC de Bakkerij
07.02.03: Oisterwijk, JC Demo