Dark Intentions – Remorse Will Die Today

Dark Intentions – Remorse Will Die Today
Pure & Simple – 2006

Tijd voor weer een vaderlandse release, deze maal uit het zuiden des lands. Dark Intentions komt uit Breda en speelt metalcore. Zelf omschrijven ze hun stijl als een combinatie van de bekende eighties/nineties New York hardcore sound met thrash en death metal invloeden. Deze omschrijving is vrij accuraat. De hardcore sfeer blijft wel de overhand houden, maar alle genoemde invloeden zijn aanwezig.

Er staan vijf nummers op deze mini-cd en deze klinken allemaal behoorlijk verzorgd. De heren laten horen dat ze kunnen spelen; gitaarsolo’s! Deze zijn meestal nergens te bekennen bij hardcore bands. Maar ook de nummers zitten gewoon lekker in elkaar en de productie is netjes verzorgd. Ook dient er een compliment gegeven te worden voor het mooie artwork.

Ja, ik zie wel mogelijkheden voor deze band. Met Remorse will die today leveren ze in ieder geval een mooi werkje af. Laten we hopen dat de band door kan groeien en met een goede full length komt. Een probleempje is misschien wel dat Dark Intentions qua stijl een beetje tussen wal en schip valt. Maar we zullen het zien in de toekomst.

Dark Intentions - Remorse Will Die TodayTracklist:

  1. When Night Falls
  2. Million Reasons To Live
  3. Cut Loose
  4. The Mirror
  5. Hunting Ground

Line-up:

  • Martijn – vocals
  • Theo – guitar
  • Jakob – bass
  • Victor – drums

Links: