Dark Fury – Fortress of Eagles

Dark Fury – Fortress of Eagles
Under the Sign of Garazel, 2008

Raborym en Wrathyr, twee Polen, zetten momenteel hun band Dark Fury kracht bij met een nieuwe plaat. Raborym is naast Dark Fury ook actief bij Thor’s Hammer, Wrathyr deed ooit zijn uren bij Thunderbolt (RIP). Samen schijnen ze een zelfde visie te hebben over mens en maatschappij (nationalistisch inderdaad), en dat schept een band, letterlijk en figuurlijk in dit geval.

In vergelijking met de vorige albums is er vooral verschil op het vlak van slagwerk. De drums klinken hier vrij lusteloos, en een kenner van Poolse black metal zou zijn oogleden haast scheuren als men hem vertelt dat dit de ex-drummer van Thunderbolt is. De pit is prut, de rek is eruit. Een matige retro-poging moet dienen als verschoning van de ritme-revolutie op dit album, maar helaas tenenkaas. Dit album zit vol van matige overschot die in het kader van een vuil en meer oldschool-album wordt voorgeschoteld. Ook de gitaren zijn miezerig geproduced, zelfs voor een Poolse black metal band die nog met twee voeten in de underground staat. Je hoort het al: matig all the way.

Over de achtergrond ga ik het niet hebben. Iedereen heeft zijn mening en ik hoef die niet te delen. De titels en teksten zouden trouwens even goed op eender welk Soulfly-album kunnen staan. Feit is dat er genoeg gegadigden zijn die door het gerucht van NS, op dit album zullen vliegen als een Hollandse Stier op een oranje lap stof. Mij niet gelaten, maar puur voor de muziek hoef je het niet te doen. En trouwens, wie waagt zich heden ten dage nog aan een onbekende band met “Dark” in zijn benaming???

Tracklist:
DFURY

 1. Brotherhood of Hypocrisy
 2. Nightmares
 3. Memories
 4. Wojenny Krzyk
 5. Fortress of Eagles
 6. Privilege of Power
 7. Scream of Hatred
 8. Sowers of Lie
 9. Demons of the Past
 10. War and Pain!

Line-up:

 • Raborym – Vocal, Guitar, Bass
 • Wrathyr – Drums

Links: