Danko Jones – Wild Cat

Geen podium is groot genoeg voor het ego van de Canadese rockgod Danko Jones, en dan moet de rest van de band er nog bij! The Mango Kid (bijnaam van Danko Jones, nvdr) brengt met Wild Cat alweer z’n achtste studioalbum uit. Al wie van steengoede optredens houdt, kent ongetwijfeld de formule van Danko Jones, die voor dit album ongewijzigd blijft.

Centraal staat Danko’s zang, die tekstueel nog weleens over seks en vrouwen wil gaan (met tekst als “Come over here baby, and let me love you like a man” zal hij alvast geen nobelprijs voor de literatuur binnenslepen). De vies hard opgepompte bas komt weer goed door en de snelle maar meeslepende drums klinken helderder dan ooit. Wild Cat staat garant voor elf nummers stevige hardrock, die live ongetwijfeld het publiek meesleuren door een bezweet optreden (zoals dat op 18 maart in 013 Tilburg, of dat op Graspop komende zomer). En als de muziek niet genoeg is, dan neemt Danko’s ego je wel mee op een heerlijke trip door z’n oeuvre.

Potten zal Danko Jones nooit breken, maar Wild Cat is weer een plaat waarop er heerlijk geragd kan worden; verstand op nul en gaan. Relatief rustigere nummers, zoals You Are My Woman en Do This Every Night, zorgen dat de honger van de fans gestild is. De échte fans van The Mango Kid spoelen die nummers natuurlijk door en gaan rechtstreeks naar de adrenalinebom Lets Start Dancing of het al even snelle Diamond Lady. Zelfs de opener I Gotta Rock zet de luisteraar al meteen in het zweet. Het gemiddelde bpm (aantal nekbewegingen per minuut) van het hele album is toch ergens rond de  tweehonderd. Oppassen voor de whiplash is de boodschap. Danko Jones’ Wild Cat komt uit op drie maart 2017.

Score:

78/100

Label:

AFM, 2017

Tracklisting:

 1. I Gotta Rock
 2. My Little Rock N Roll
 3. Going Out Tonight
 4. You Are My Woman
 5. Do This Every Night
 6. Lets Start Dancing
 7. Wild Cat
 8. She Likes It
 9. Succes In Bed
 10. Diamond Lady
 11. Revolution (But Then We Make Love)

Line-up:

 • Danko Jones – Zang, gitaar
 • John Calabrese – Basgitaar
 • Rich Knox – Drums

Links:

Geef een reactie