Danko Jones – Power Trio

Lovercall, Full Of Regret, Baby Hates Me, Sticky Situation, King of Magazines, First Date en persoonlijke favorieten Sugar Chocolate en Sugar High, slechts een kleine greep uit de evergreens van Danko Jones. Horen deze Canadezen dan nog geïntroduceerd te worden? Neen. Daarbuiten zijn er maar weinig zekerheden in het leven. Eén daarvan is dat Danko Jones met simpele, krachtige riffs stevig stampende rocknummers zal blijven maken over stoere attitudes, daten met knappe vrouwen, snelle auto’s en zoetigheid. Dat is niet anders op deze elfde langspeler Power Trio. Op voorgangers Wild Cat en A Rock Supreme was er toch licht sprake van sleur in deze driehoeksverhouding. Kan Power Trio de vonken terug doen overslaan zoals de albumhoes doet uitschijnen?

Power Trio klinkt exact zoals je zou verwachten en heeft een eenvoudige maar dikke productie. De zang torent boven het fundament aan gitaren en drums uit en komt centraal door je speakers om je in het moment te grijpen. Opener I Want Out vliegt er meteen in met een riff van power chords, een vers over een snelle auto en niet meer naar huis willen, avontuur, pre-chorus, chorus met gitaarsolo één, vers twee, pre-chorus, chorus, bridge met gitaarsolo twee, chorus met gitaarsolo drie. U kent het liedje. Good Lookin’ zet die trend verder en gaat natuurlijk over een knappe dame. De Danko Jones-bingo gaat goed, al twee op twee! Met Saturday kunnen we de stoere attitude afvinken en gaat over op zaterdagavond liever thuisblijven om met de ‘magic snake’ te laten spelen in plaats van pinten te gaan pakken. Nou zeg.

De eerste drie openers waren prima nummers, maar niet echt verrassend of onverwacht. Power Trio heeft wel meer urgentie dan voorgaande twee albums en klinkt daardoor ook een stuk frisser. Ship Of Lies verheft het geheel nog en levert mogelijk een toekomstige evergreen voor bovenstaand lijstje. Blue Denim Jumpsuit heeft interessant ritmespel en is er één die live echt niet mag ontbreken. Cool! Get To You is het soort nummer dat thuishoort op je motivatieplaylist en zal daar nooit meer weg gaan. Wat missen we dan nog? Oh ja, zoetigheid! Spijtig genoeg kunnen we die ditmaal niet afvinken, maar Danko Jones verdient wel een bonuspunt om het woord ‘Rock’ in een titel te verwerken bij Let’s Rock Together en nog één voor de duidelijke invloed van The Ramones op Flaunt It.

Power Trio is een lekkere plaat van Danko Jones met een prima productie en prima nummers. Ship Of Lies en Blue Denim Jumpsuit zijn lichte uitschieters, maar voor de rest levert Power Trio alles wat je verwacht. Lang leve Danko Jones!

Score:

80/100

Label:

Mate In Germany, 2021

Tracklisting:

 1. I Want Out
 2. Good Lookin’
 3. Saturday
 4. Ship Of Lies
 5. Raise Some Hell
 6. Blue Denim Jumpsuit
 7. Get To You
 8. Dangerous Kiss
 9. Let’s Rock Together
 10. Flaunt It
 11. Start The Show

Line-up:

 • Danko Jones – Zang, gitaar
 • JC – Basgitaar
 • Rich Knox – Drums

Links: