Danko Jones – Fire Music

Danko Jones – Fire Music
Bad Taste Records, 2015

Omdat Justin Bieber en Nickelback uit Canada afkomstig zijn, vergeet je wel eens dat er ook muziek wordt gemaakt, die wel goed te beluisteren is. Danko Jones bijvoorbeeld, met zijn mix van Thin Lizzy en de Load/Re-Load albums van Metallica.

Fire Music bevat elf songs, waarbij je prima uit je dak kunt gaan. Lekker opzwepend en zonder ingewikkelde teksten. Liefhebbers van het Amerikaanse showworstelen van de WWE, kregen in januari al een voorproefje bij de Royal Rumble door middel van het toepasselijk getitelde nummer Gonna Be A Fight Tonight. Niet alleen de titel is toepasselijk, ook de muziek past uitstekend bij de vechtende mannen. Een hoop agressie en pompende adrenaline komt op je af in dit nummer.

Ook het nummer met een officiële videoclip, Do You Wanna Rock, ligt lekker in het gehoor. Hoewel dit een ietwat ander soort nummer is, barst het nog steeds van de energie. Nooit geweten dat een “cowbell” zo’n energie kon overbrengen. Ook qua zang wordt op dit nummer uit een ander vaatje getapt, door de coupletten meer te rappen dan te zingen. Ik moet zeggen dat Danko Jones er goed mee weg komt. Ook deze onalledaagse ingrediënten weten de heren erg smaakvol te brengen.

Fire Music brengt ruim een half uur lang een gevarieerd aanbod van nummers die als overeenkomst de energie hebben die Danko Jones op een uitstekende wijze weet over te brengen.

Tracklisting:
Danko Jones - Fire Music

 1. Wild Woman
 2. The Twisted Knife
 3. Gonna Be A Fight Tonight
 4. Body Bags
 5. Live Forever
 6. Do You Wanna Rock
 7. Getting Into Drugs
 8. Watch You Slide
 9. I Will Break Your Heart
 10. Piranha
 11. She Ain’t Comming Home
 12. The Night She Walked Into My Life (Bonus Track)
 13. Woman I’m Here (Bonus Track)

Line-up:

 • Danko Jones – Zang & Gitaar
 • John Calabrese – Bas
 • Rich Knox – Drums

Links: