Danko Jones – A Rock Supreme

Liefhebbers van de muziek van het Canadese garagerockpowertrio Danko Jones kunnen hun shot adrenaline weer ophalen. Negende langspeler A Rock Supreme is uit en die bevat elf nieuwe songs waarbij je precies weet wat je krijgen zal.

Als je niet bekend bent met de band, creëert opener I’m In A Band gelijk duidelijkheid voor je. Optimistische hardrock met een rauw randje waar het plezier en de energie van af spatten. ‘I’m In A Band And I Love It’ zingt Danko en je gelooft hem. Sexy Chocolate is erg goed bij stem op dit album, wat zich laat horen in de verschillende stijlen die hij laat horen tijdens de veertig minuten dat dit album duurt. Dan weer vertellend, dan heel laag en rauw en net zo makkelijk (relatief) hoog en helder. Hoe hij het ook brengt, het klinkt natuurlijk en simpelweg overtuigend.

A Rock Supreme bevat elf geweldige nummers, maar er is er eentje die er voor mij bovenuit steekt; Dance Dance Dance. Het nummer, dat je hierboven kunt beluisteren, behuist simpelweg een enorme dosis energie zodat je wel in beweging MOET komen als je er naar luistert. Het refrein zal zonder twijfel in je hoofd blijven hangen voor aanzienlijke tijd, dus luister het op eigen risico! Als jij wel van een vrolijk deuntje houdt vol aanstekelijke energie, dan ben je bij Danko Jones aan het goede adres en A Rock Supreme is dan absoluut een aanrader.

Score:

90/100

Label:

AFM Records, 2019

Tracklisting:

 1. I’m In A Band
 2. I Love Love
 3. We’re Crazy
 4. Dance Dance Dance
 5. Lipstick City
 6. Fists Up High
 7. Party
 8. You Got Today
 9. That Girl
 10. Burn In Hell
 11. You Can’t Keep Us Down

Line-Up:

 • Danko Jones – Zang/Gitaar
 • John Calabrese – Bas
 • Rich Knox – Drums

Links: