Cynthia Distorsión – En Resistencia

Cynthia Distorsión – En Resistencia
BBHells Records, 2015

Het schijnt een sensatie te zijn in Mexico en werd bij ons gebracht door een onbekend Italiaans label. Dan moet je al lont ruiken eigenlijk. Toch begon ik welgemoed te luisteren naar de eerste full-length van singer/songwriter-gitarist Cynthia Distorsión. Het zou volgens de pr-jongens van het label hardrock/rock&roll moeten zijn, met uitstapjes naar rock en country. Wel, haar gitaarspel mag er zijn en ze rockt er stevig op los, instrumentaal gezien. Zodra ze gaat zingen gaat bij mij het muzikale licht echter snel uit. Zo vlak, saai en toonloos hoor je het niet vaak.

Het solo debuutalbum van Cynthia heet En Resistencia en bestaat uit twee reeds met succes uitgebrachte singles aangevuld met nummers van eigen fabrikaat. De songs zijn over het algemeen wat standaard rock/hardrock en instrumentaal gezien lang niet slecht uitgevoerd. Met een zangeres als, pak-em-beet, Anouk was het dan nog wel wat geworden. Zelfs dan hadden er ook nog wel wat zouteloze nummers opgestaan, maar met Cynthia als zangeres wordt het allemaal zouteloos.

Met de beste wil van de wereld kan ik hier geen voldoende voor geven. Dankzij de best wel lekkere gitaren en simpele hardrock kom ik met moeite uit op een vijfje. Snel maar weer een lekker muziekje opzetten en ze er veel succes mee wensen daar in Mexico.

Tracklisting:
cynthia

 1. Hard To Love
 2. Mi Vida En Rosa
 3. En Resistencia
 4. Harley
 5. No Puedo Ser
 6. Unstoppable
 7. El Tren
 8. The Wrong
 9. Presentimientos
 10. Promesas

Line-up:

 • Cynthia Distorsión – Zang, gitaar
 • Xchel “Chicles” Pateyro – Gitaar, achtergrondzang
 • Rob Alarcón – Gitaar
 • Luis Olvera – Gitaar
 • Abdiel Campos – Bass, achtergrondzang
 • Jules Hoppus – Drums

Links: