Cyhyraeth – Servants to the fire

Cyhyraeth – Servants To The Fire

Eigen beheer, 2014

Grappig om Servants To The Fire op de dag van Kerstavond op de mensheid los te laten. Dit female fronted thrashdeathmetalcoregezelschap heeft getuige de agressieve tracks weinig vredelievends in de zin. Gelukkig maar. Ook fijn is dat het op Servants To The Fire niet louter beuken is.

Cyhyraeth, gelukkig mag ik het schrijven en hoef ik het niet uit te spreken, komt op Servants To The Fire aangenaam furieus voor de dag. Het zijn nog niet eens de best afwisselende nummers waar de band een smakelijk amalgaan maakt van thrashmetal, deathmetal (op zijn DevilDrivers) en het beetje -core (de breakdowns). Het is vooral de frontmevrouw die staat te loeien alsof haar laatste uur heeft geslagen. Briljant.

Ondanks de overdaad aan agressie kenmerkt Servants To The Fire zich ook door lekkere melodieuze riffs, tempowisselingen en een enkele cleane vocale partij. Dat laatste had wat mij betreft niet gehoeven. En dat komt met name door het feit dat Cyhyraeth waarschijnlijk weinig budget heeft gehad voor een sterke productie. Het geheel klinkt erg dof en de mix is wat rommelig. Het zijn vooral de grunts die voor in de mix staan wat ten koste gaat van het strakke muzikale samenspel. En dat is jammer want Cyhyraeth komt heel wat frisser op mij over dan de laatste platen van Arch Enemy, waar deze Amerikanen ongetwijfeld mee gaan worden vergeleken. Laat je door die onterechte vergelijking niet afleiden. Dit is een ruwe diamant.

Tracklisting:
cyr

 1. As the World Burns
 2. Indoctrinate
 3. A Farewell to Harm
 4. Confliction
 5. Mutation
 6. Awakening
 7. Aftermath
 8. Calm Before the Storm
 9. Suffocate
 10. Servant to the Fire
 11. Final Relapse

Line-up:

 • Jessica McCain – Zang
 • Alex Jack- Guitar/Zang
 • Zachary Marsden – Gtaar
 • Zach Palmer – Bas
 • Dan Mitch- Drums

Links: