Cydia – Evil Sun

Cydia – Evil Sun
Metal Scrap Records, 2011

De plaat heet eigenlijk ???? ??????, maar gaat om het ons wat makkelijker te maken ook door het leven als Evil Sun. Er is niet heel veel bekend over Cydia, maar volgens alle bronnen is dit album het eerste wapenfeit van het kwartet. Goed voor een kleine drie kwartier aan opzwepende metal.

Wanneer de eerste drie tracks aan je voorbij zijn gegaan, is het al duidelijk dat deze band van verschillende walletjes eet. Zo hoor je invloeden van Machine Head uit de periode van Supercharger, wat moderne thrash en veel grooves. Het gitaarwerk is verre van bijzonder en deze heren moeten het vooral hebben van de opzwepende sfeer die gecreëerd wordt. Halverwege Evil Sun krijg je meer elektronische zaken voorgeschoteld die ervoor zorgen dat het geheel wel wat afwisselender wordt, maar tevens ook meer momenten bevat die de teentjes dusdanig ver doen krommen dat er een krampachtig gevoel ontstaat. Op het eerste gehoor is dit allemaal wel prima, maar met een “prima” album heeft geen enkele band het nog ver geschopt. Daarnaast krijg ik naarmate het aantal luisterbeurten groeit steeds meer het idee dat Cydia wel wil, maar niet kan.

Makkelijk links te laten liggen dit. Best opzwepend en niet slecht, maar wel achterhaald en al velen malen eerder én beter gedaan. Elevator music voor nu-metalheads.

Tracklisting:
Cydia - Evil Sun

 1. ????? ??????
 2. ???? ??????
 3. 100 ???
 4. ??????? ?????
 5. ???? ??? ???
 6. ????? ?? 3.45
 7. ???????
 8. ?? ????????? ?????
 9. ???? ?? ???
 10. ????????? ???????
 11. ??????? ?????

Line-up:

 • Ed Coffee – Bass
 • Oleg Bizon – Drums
 • Stas Nobody – Vocals, Guitars
 • Oleg Zoob – Guitar

Links: