Cumbeast – Straight Outta Sewer

In het muzikale landschap van Finland denk je niet meteen aan brutale slam/death metal of ander lomp geweld. Toch komt deze Cumbeast uit het land van de duizend meren en distantieert het zich van alle feeëriek die dit land met zich meebrengt.

Met een levensduur van twaalf jaar en met deze vierde langspeler proberen deze Finnen dus nog wat meer doodsmetalen zieltjes voor zich te winnen. Hun met grind doorspekte slam/death klinkt echter heel gepolijst en gedefinieerd, waardoor het de ranzigheid en voosheid mist die grind zo verrukkelijk maakt. De variëteit die Cumbeast hanteert ligt hem voornamelijk in het vocale aspect waarbij vlot wordt geswitcht tussen pig squeals, grunts en screams. Op muzikaal vlak ligt de klemtoon voornamelijk op groove en core en wordt er maar sporadisch eens van jetje gegeven waardoor dit plaatje na enige tijd toch wat begint te vervelen. Dit hun jazzy intermezzo’s en sporadische vocale (irritante) effectjes ten spijt. Ook de weinig subtiele geluidsdemping alvorens hun break in te zetten om zo wat gewicht in de brutale schaal te werpen mist effect.

Nummers als Gutteral Jumanji en Septic Zorro verklappen net als hun alterego’s de weinig filosofische lyriek, waarbij het artwork met een wannabe Rambo surfend over lijken de kolderieke en puberale kers op de taart is. Cumbeast klinkt met deze Straigt Outta Sewer veel te braaf en had beter wat studiotijd ingeruild voor wat meer muzikale stoute escapades.

cumbeast

Score:

58/100

Label:

Rotten Roll Rex

Tracklisting:

 1. Guerrillaz of Sickness
 2. Septic Zorro
 3. Leper Beach
 4. Sewer Mongrel
 5. Gutteral Jumanji
 6. Intergalactic Intercourse
 7. Bowel Harmonics
 8. Vulgar Display of Genitalia
 9. Sudden Death Thugs

Line-up:

 • Jizz Jake – Vocalen/gitaar
 • Snoop Rott Iirot – Vocalen/bas
 • Rob O’cock – Gitaar
 • Fleshpipe Mike – Drums

Links: