Cult Of The Night – Dance Of The Witches

Yes, weer een moeilijk obscuur bandje gevonden dat met zijn enthousiasme gelijk vlinders losmaakt! Cult of the Night is een Australisch gezelschap dat we diep in de ondergrond tegenkomen, daar waar je ook de speedosaurus kunt terugvinden. Dance of the Witches is een in eigen beheer uitgegeven EP en bevat occulte black/speed metal, inclusief gilletjes. Deze is voor de liefhebbers van de klassieke Zware Metalen.

Deze muziek is niet anders dan een goed uitgevoerde ode aan de grote namen van de metal. U kent ze wel: Venom, Celtic Frost, enz. Deze Australiërs verpakken hun lofzang aan de goden met belachelijk veel enthousiasme. Penetrator’s halfdronken vocalen zijn de bepalende factor in het geheel. Hij roggelt, lacht, roept, gilt en zingt inclusief Celtic Frost-achtige ‘oeh’s’. Hij doet zijn vocalen met overtuiging en goede timing. Muzikaal mag er ook niet geklaagd worden. De gillende solo op Lusting to Burn is zo overdreven dat zelf een Manowar-albumhoes even verlegen wegkijkt. Echt een lekker nummertje, dat halverwege ook nog een treffende tempowisseling toepast. Natuurlijk vind je hier ontelbaar verwijzingen naar de grote namen, maar wel op geïnspireerde wijze. De drums thrashen en hakken een eind weg. De cymbalen knetteren iets teveel boven het geheel uit. Qua mix had dat nog wat beter gekund. Wat wel goed is gelukt is de dynamiek in de mix. Op momenten dat je nadruk verwacht krijg je die ook te horen.

Dance Of The Witches is een topplaatje en heeft een hoop leuke refreinen, overtuigende zang en heerlijke jankende solo’s. Een belangrijk aspect aan muziek is of het je kan overtuigen met enthousiasme en net iets te overdreven zelfvertrouwen. Cult Of The Night kan exact dat. Spelplezier en een lekker thrashen, meer zou u niet nodig moeten hebben. Luister ook vooral de hele EP af zodat de band je aan het einde nog kan verrassen.

Label:

Eigen Beheer, 2022

Tracklisting:

  1. No Stranger to Evil
  2. Metal Strike
  3. Lusting to Burn
  4. Maniac Killer
  5. Dance of the Witches

Line-up:

  • Penetrator – Vocalen
  • Aaron “Axe Attack” Maniac – Gitaar

Links: