Cult of Erinyes – Tiberivs

Er zijn in België nog enkele blackmetalbands die mikken op het cultlabel, en de naam zelf zegt al dat deze Brusselaars van Cult of Erinyes daar eentje van zijn. De debuut-EP Golgotha en full-length A Place To Call My Unknown klonken lekker in de oren – zo’n zeven jaar geleden – en het is er duidelijk op vooruitgegaan op vlak van sound en kwaliteit. Dit jaar levert de band rond bezieler Corvus een ode aan de keizers van het Romeinse Rijk, aan de hand van een plaat vol zwarte razernij.

Het doet wat denken aan de thematiek die de landgenoten van Paragon Impure ooit aankaartten met To Gaius, maar deze Brusselaars leveren hun ode aan de bloeddorstige Romeinen duidelijk op een eigen manier. Wat opvalt, is dat de oorlogsmachine van deze heren nergens stilvalt, de productie prima wat bas meekrijgt en het gitaarweefsel behoorlijk wat lagen telt, waardoor je in deze duistere songs kruipt. Zanger Mastema bezit dan ook het ideale, zieke keelgeluid om deze plaat de juiste sfeer mee te geven. Je voelt de diepgang en zieke kracht van Watain bij momenten, maar ook de drive van Marduk loert wat om de hoek, zij het dat deze Belgen nog niet die furie bezitten.

De schedeltroon van het genre wordt in België nog steeds bezet door grootmacht Enthroned, maar met Tiberivs laat Cult of Erinyes horen dat een volgende generatie in opmars is. Een oerdegelijk product waar de fans van kwalitatieve en stevige black metal wel mee aan de slag kunnen.

Score:

85/100

Label:

Code666, 2017

Tracklisting:

 1. Achaea, 41 B.C.
 2. Nero (Divine Providence)
 3. Casvs Belli
 4. Bred For War
 5. Loner
 6. Germanicvs
 7. First of Men
 8. Damnatio Memoriae
 9. For Centuries To Come

Line-up:

 • Corvus – Gitaar, Bas
 • Mastema – Zang
 • Algol – Bas, gitaar
 • Baron – Gitaar
 • D – Drums, Synth, Gitaar

Links: