Crypts Of Despair – The Stench Of The Earth

Crypts Of Despair werd in 2009 opgericht en had te kampen met diverse line-up wisselingen. In 2013 werd er een winterslaap ingezet die uiteindelijk drie jaar zou duren. Daarna werd er gewerkt aan de voorbereidingen van een heus debuut welke op de valreep van 2017 wordt uitgebracht.

Voor een cd waar een jaar of vier aan is gewerkt, klinkt het allemaal niet wereldschokkend. Het doet me denken aan jaren ’90 death metal. Het genre was net ontstaan, werd plotsklaps erg populair en bands sprongen als paddenstoelen uit de grond. Platenmaatschappijen wilden graag hun graantje meepikken en er ontstond na verloop van tijd een overkill aan bands.

Is The Stench Of The Earth daarmee een slecht album geworden? Nou nee, dat nou ook weer niet. Muzikaal ligt het tussen Bolt Thrower en Benediction in. Bands die hun plek in de scene veroverd hebben maar geen mega-status wisten te bereiken. Er staan best enkele goede nummers op (Ravage The Earth en Monuments Of Fear hebben hun momentjes) maar het wil nergens echt spannend worden.

In de nog steeds grote massa cd’s die elke week uitkomen, weet Crypts Of Despair zich (nog) niet te onderscheiden. Mogelijk dat het feit dat de huidige line-up redelijk nieuw is en het hier om een debuut gaat daarbij meespelen. Eerder genoemde bands brachten met hun debuut ook niet direct het hoogtepunt in hun carrière uit en onderstaand cijfer mag ook gezien worden als aanmoediging om door te blijven gaan en zich te ontwikkelen.

Score:

71/100

Label:

Testimony Records, 2017

Tracklisting:

 1. The Stench Of The Earth
 2. Path To Vengeance
 3. Pits Of Endless orment
 4. 77
 5. Fleshless Eternity
 6. Enslaved In Blasphemy
 7. Possessed By Astral Parasites
 8. Ravage The Earth
 9. Monuments Of Fear
 10. Dead Light

Line-up:

 • D.A. – Vocalen, gitaar
 • B.J. – Gitaar
 • S.J. – Basgitaar, vocalen
 • S.K. – Drums

Links: