Cryfemal – D6s6nti6rro

Cryfemal werd door Ebola vorig jaar opnieuw opgericht en vond onderdak bij Osmose. Op D6s6nti6rro wordt hij bijgestaan door Bornyhake (Borgne, Enid) en Satur. D6s6nti6rro is nummer zeven in de carrière die al twee decennia beslaat en waarin de band nog steeds Necro Mental speelt. Naar eigen zeggen dan, want gewone stervelingen noemen dit gewoon black metal.

Wat direct opvalt is dat D6s6nti6rro veel invloeden Burzum heeft en dit album lijkt de missing link tussen het oudere werk van Burzum en zijn latere periode (Belus). Er staan van die typische riffjes op, Ebola hanteert dezelfde zanglijnen en productioneel hangt het ook tussen beide periodes in. Het klinkt net stoffig genoeg om voor old school door te gaan, maar helder genoeg om alle instrumenten duidelijk naar voren te laten komen. Hierdoor valt op dat er subtiel gebruik wordt gemaakt van ondersteunende basgitaarlijntjes die onder de riffs doorlopen. Enkel door het gebruik van een akoestische gitaar wordt de luisteraar soms wat rust gegund. Voor de rest is het negativiteit alom.

Is D6s6nti6rro daarmee een veredelde ode aan Burzum geworden? Ja, maar dan in de goede zin van het woord. Het woord blij hoort eigenlijk niet in een recensie over een blackmetalband. Voor deze ene keer toch een uitzondering, want van de heroprichting van Cryfemal word ik wel degelijk blij.

cryfemal_d6s6nti6rro_cover-350

Label:

Osmose Productions

Tracklisting:

 1. Infestacion
 2. Atmosfera de Tristitia
 3. Profanatism
 4. Requiem Eterno
 5. Bajo Astral
 6. Ultimas Palabras
 7. Perdido No Cemiterio
 8. Espectros de Belmez

Line-up:

 • Ebola – Vocalen, gitaar, keyboards
 • Satur – Basgitaar
 • Bornyhake – Drums

Links:

Cryfemal Facebook

Score:

78/100