Cruthu – The Angle of Eternity

In 2014 is het uit Michigan afkomstige Cruthu opgericht en in datzelfde jaar verscheen al direct een demo, getiteld Creation. Drie jaar later is het debuutalbum The Angle of Eternity (geen tikfout!) een feit. Dat was vooralsnog alleen digitaal verkrijgbaar, maar The Church Within Records heeft dit album op waarde geschat en een jaar later alsnog officieel uitgebracht.

Zangeres Teri Brown, die niet echt indruk wist te maken op de demo, is vervangen door zanger Ryan Evans. Die klinkt een beetje als Eli Brown (Blood Farmers) en dat sluit een stuk beter aan bij de muziek die Cruthu ten gehore brengt. Doom metal met de nodige uitstapjes, voorzien van een begin jaren zeventig geluid. Geen power en spierballenvertoon, maar in ieder geval vijf uitstekend klinkende en aanstekelijke nummers. Separated from the Herd steekt daar wat schril bij af, als instrumentaal en voornamelijk akoestisch tussendoortje. Lady in the Lake kent de nodige bluesinvloeden en is verdomd catchy. Het titelnummer kan het beste omschreven worden als een doomballad. Zeker niet de beste manier om een album mee af te sluiten, want het spreekwoordelijke “als een nachtkaars uitgaande album” ligt hiermee op de loer, maar Cruthu komt hier uiteindelijk toch mee weg, vooral dankzij het opzwepende einde.

The Angle of Eternity is zeer geschikt voor alle doomfans die goede songs boven een modern klinkend geluid verkiezen. Die zitten tot in de eeuwigheid geramd met dit album.

Score:

81/100

Label:

The Church Within Records, 2017

Tracklisting:

  1. Bog of Kildare
  2. Lady in the Lake
  3. Seance
  4. From the Sea
  5. Seperated from the Herd
  6. The Angle of Eternity

Line-up:

  • Ryan Evans – Zang
  • Dan McCormick – Gitaar
  • Erik Hemingsen/Scott Lehman – Bas
  • Matt Fry – Drums

Links: