Crusher – Endless Torment

Crusher – Endless Torment
Metal Scrap Records, 2012

Pure old school thrash metal uit Oekraïne, de graanschuur van Europa. Crusher is er op uit om met veel geshred de gepatchte jas-dragende medemens voor zich te winnen met niets minder dan thrash, thrash en nog eens thrash. Dit is hun debuut.

Eerst maar even zeggen dat ik wel genoten heb van dit plaatje. Opgedreven snelheidsthrash die grenst aan speed metal, waarbij de handen van de gitaarspelers vervagen in een soort van waas door de onnavolgbare snelheid. Daarmee kun je mij altijd krijgen. Wanneer er ook nog eens duchtig eerbetoon gebracht wordt aan Slayer en Kreator in de vorm van een cover en gekopieer, dan maakt me dat in dit geval ook blij. Of dat bij de grote meerderheid ook het geval zal zijn is nog maar de vraag. Crusher speelt bijna constant op hetzelfde tempo en heeft lak aan originaliteit. Headbangen en nog eens headbangen, zonder een steek te laten vallen.

Crusher is een ideaal goedkoop bandje om te boeken als ze in de buurt komen, wanneer je de lokale parochiezaal een complete ravage wil laten worden. Geen idee of die retrothrash-revival zich nog steeds doorzet, indien ja mag deze niet ontbreken. Simpel en degelijk.

Tracklisting:

  Crusher

 1. Intro
 2. On The Needle
 3. Den Of Iniquity
 4. Politishit
 5. Endless Torment
 6. S(k)atanic Ride
 7. Jesus Saves
 8. Living for…
 9. Thrasher In Hell

Line-up:

 • Sergey Losev – Bass

 • Ruslan Babayev – Drums

 • Yaroslav Dyatel – Vocals, Guitars

Links: