Cruachan – Folk-Lore

Cruachan – Folk-Lore
Hammerheart – 2003

De Ierse folkmetal band onder leiding van van Keith Fay weer een nieuw kunstwerkje afgeleverd.De titel van de cd en het artwork vertellen je meteen al dat het weer een flink stuk geschiedenis van de Kelten bevat.

Cruachan - folklore

De nummers op deze cd zijn:

 1. Bloody Sunday
 2. The Victory Reel (instrumental)
 3. Death of a Gael
 4. The Rocky Road to Dublin
 5. Ossian’s Return
 6. Spancill Hill
 7. The Children of Lir
 8. Ride On (tevens uitgebracht als single)
 9. Susie Moran
 10. Exiles

Line-up:

 • Karen Gilligan : Vocals, percussion
 • Keith Fay : Vocals, Electric Guitar, Acoustic Guitar, Keyboard, Bouzouki, Mandolin, Banjo, Bodhrán, Percussion
 • John O’Fathaigh : Irish Flute, Tin Whistle, Low Whistle, Recorder
 • John Clohessy : Bass, Backing Vocals
 • Joe Farrell : Drums, Percussion.

Deze CD vind ik meer volwassen klinken dan “The Middle Kingdom”, alles is net effe beter afgemixed en klinkt allemaal net iets beter. Vooraal zangeres Karen Gilligan vind ik enorm vooruit gegaan. De legendarische Shane Mac Gowan zingt ook een aantal nummers op deze cd mee, en met name het nummer “The Rocky Road to Dublin” krijgt hier door echt een Ierse pub sfeer. Ook op de singel van dit album “Ride On” zingt Shane Mac Gowan mee. Leuk van de cd’s van Cruachan is dat de verhalen achter de nummers (ook van de authentieke keltische nummers) in het tekstboekje worden uitgelegd.

Concluderend kan ik zeggen dat deze cd een must is voor alle liefhebbers van de Ierse cultuur en historie. Als je deze cd luistert voel je de sfeer van de Ierse pubs en de wind die over de velden waait. Ik zou zeggen, koop em, luister em .. and cheers !

Links : www.cruachan.cjb.net